Otvorena humanitarna izložba “Peaceful sky of Ukraine”

GOSPIĆ- Radovi djece iz Ukrajine, koji su nastali kako bi se pomoću umjetnosti lakše nosili sa strahotama rata koji je pogodio njihovu državu, izloženi su u Muzeju Like Gospić. Četrdesetak je  to radova   koji prikazuju mir kojem se nadaju, ali i strahote rata koje su doživjeli i proživjeli.  Također, u Muzeju se održala i radionica slikanja na kojoj je sudjelovalo 8 malih Ukrajinaca i 4 malih Gospićana koji su pod voditeljskom palicom Ane Levar naslikali svoja viđenja rata u Ukrajini. Ravnateljica Muzeja Like Gospić Tatjana Kolak kazala je kako je cilj ovog projekta ozdraviti Ukrajinu, ozdraviti djecu da se lakše u životu nose s onim što ih je pratilo u njihovom ranoj dobi koja je zapravo ključna za formiranje ličnosti.
Stanislav Lipovski, predstavnik organizacije “Ozdravimo Ukrajinu” naglasio je kako su ovo radovi djece iz okupiranih područja Ukrajine te su željeli  skrenuti pažnju ostatku svijeta na djecu, kako žive, koliko im je teško, s čime se sve nose te to žele promijeniti. Zahvalio se Muzeju Like Gospić na gostoprimstvu i suradnji, Gradu Gospiću, ali i hrvatskom narodu koji je pomogao i primio izbjeglice iz Ukrajine.
Ana Marija Zdunić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića otvorila je ovu izložbu s riječima kako je ova izložba ostvarena u suradnji Grada Gospića, Sveukrajinske javne organizacije mladih “Ozdravimo Ukrajinu” i Umjetničke galerije Nacionalnog muzeja u Kijevu te dodala kako sa zadovoljstvom prisustvuje ovakvom događanju i suradnji koja ima humanitarni karakter.

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content