Peto izdanje “Glumaca u Gospiću” otvoreno sjajnom predstavom “Jel tako Zorane”

Peto izdanje manifestacije „Glumci u Gospiću“ otvoreno je predstavom kazališta Moruzgva „Jel tako Zorane“. Idejni začetnik GUG-a Drago Asić tijekom svečanog otvorenja nije krio oduševljenje time što je njegov san ostvaren. No, ne bi bilo tako, kaže Asić, da  nije bilo sluha gradonačelnika grada Gospića Karla Starčevića koji mu je vrlo kratko prije pet godina na njegovoj prezentaciji GUG-a samo rekao „Krećemo“. Projekt svih ovih pet godina podržavaju i građani tako da je i na ovoj predstavi atrij KIC-a bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Gospić sada ima svoje mjesto u glumačkim krugovima u Hrvatskoj, među raznim sličnim festivalskim  druženjima.  GUG je otvorio gradonačelnik Karlo Starčević. Izrazio je nadu da će se ova manifestacija koja je postala tradicija i dalje održavati. Tijekom otvorenja dodijeljene su i zahvalnice poduzetnicima i prijateljima koji već pet godina podržavaju ovaj projekt.

Predstava „Jel tako Zorane“ koju su odigrali  Barbara Nola, Iva Šimić, Paško Vukasović, Petra Svrtan i Vedran Mlikota bila je odlična, publika ju je s oduševljenjem  prihvatila. Tema predstave, neurolgični dijelovi prošlosti jedne obitelji protkani događajima iz sadašnjosti vrlo lako se može provući i kroz živote bilo koje obitelji. A taj aktualni događaj, sukob člana obitelji s osobom druge nacionalnosti koje je pripadnik i jedan od članova obitelji koja se nalazi na pozornici priča je koja donosi svima blisku situaciju. Odlična gluma svih petero glumaca nešto je što će svaki gledatelj ove predstave upamtiti.

Na otvorenje GUG-a došli su Kostadinka Velkovska, Nada Rocco, Nada Abrus, Ljiljana i Vladimir Čokljat, te naša Gospićanka Slavica Knežević.

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content