Održana sjednica Županijske skupštine LSŽ

Aktualni sat danas održane Županijski skupštine LSŽ protekao je s pitanjima vijećnika upućenima županu Petryju, izdvojili smo neke. Vijećnik Ivan Bižanović između ostalog osvrnuo se i na Dom za starije i nemoćne Ličko-senjske županije: „Čuli smo da je tamo bilo jako velikih dubioza, da su se dešavale čudne stvari, da je došlo do smjene ravnatelja, da je došla nova ravnateljica, da su tamo neki veliki dugovi da tamo slijede blokada. Mene baš zanima do kud se došli, šta se tamo radi, kakav je kapacitet popunjenosti, čujem da je u Otočcu mjesto u domu 3800 kuna, a u Gospiću 2200 kuna i da su ti domovi poluprazni.“

Na što je župan Petry odgovorio: kako je nažalost Ustanova oko 6 milijuna kuna u minusu od toga 5 milijuna kuna prema dobavljačima, ima milijun i pol kuna potraživanja po kreditu. Također, nisu svi kapaciteti popunjeni, a cijene koje država plaća, odnosno Centri za socijalnu skrb iznose u Otočcu 3800, a Gospiću 2200 kuna. Kazao je kako situacija nije dobra, što se tiče ovrha jutros je plaćeno 80 tisuća kuna dugovanja za naftne derivate, od dobavljača je stigla opomena pred ovrhu i u petak će biti pokrenut ovršni postupak prema Domu za starije i nemoćne osobe LSŽ za iznos od 500 tisuća kuna.

Također, Petry je na pitanje vijećnika Bižanovića o blokadi računa Doma zdravlja Otočac odgovorio kako situacija ni tamo nije dobra, kako je dobio informaciju da je pokrenuta ovrha u iznosu od 3 milijuna i 800 tisuća kuna, u ovom trenutku je račun DZ Otočac blokiran.

Vijećnik Tomislav Zrinski konstatirao je da su turistički rezultati odlični, ali da bi mogli biti i bolji ukoliko bi se iskoristili zapušteni resursi, kao na primjer Hotel Vratnik , Hotel Gacka, hotel u Ličkom Osiku, Hotel Velebno, restoran u centru Svetog Jurja, hotel u centru Donjeg Lapca i drugi.

Župan Petry odgovorio je kako će zatražiti informacije od gradonačelnika i načelnika, a ukoliko su objekti u vlasništvu RH tražit će očitovanje da se ti objekti ili uklone ili privedu svrsi, odnosno ustupe jedinicama lokalne samouprave.

Pitanje je postavio i vijećnik Danijel Tušak, a odnosi se na temu demografije, odnosno stambeno zbrinjavanje u Ličko-senjskoj županiji. Postoji oko 300 zahtjeva, a njih oko 150 s područja Gospića. Na području Ličkog Osika postoji veliki broj stanova koji nisu adekvatni za useljenje, pa ga je zanimalo radi li se što po tom pitanju.

Župan Petry odgovorio je kako je na području Ličko-senjske županije predviđena adaptacija 32 zgrade u Ličkom Osiku, 4 zgrade na području Udbine te po dvije s područja Donjeg Lapca i Plitvičkih jezera. U ovom trenutku su raspisani natječaji za nadzor  za prvih 7 zgrada u Ličkom Osiku, po dvije na području Udbine i Korenice te kako se bude rješavala dokumentacija obnavljat će se zgrade.

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content