OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PRIJAVU ŠTETA OD PRIRODNE NEPOGODE – TUČE ZA PODRUČJE OPĆINE PERUŠIĆ

Objavljen je Javni poziv za prijavu šteta od prirodne nepogode – tuče za područje općine Perušić. U svrhu proglašenja prirodne nepogode – tuče i utvrđivanja razmjera štete pozivaju se svi stanovnici Općine Perušić sa tučom zahvaćenog područja da do 7. srpnja ove godine do 15:00 sati prijave štetu nastalu na stambenim i gospodarskim objektima te na poljoprivrednim površinama. Štete se prijavljuju na zakonom propisanom obrascu PN koji mora biti popunjen u cijelosti i ovjeren potpisom.

Uz obrazac PN preporuča se priložiti:

–        dodatak obrascu PN za prijave na građevini,

–        preslika osobne iskaznice,

–        preslika ugovora o zakupu/posjedovni ili vlasnički list ili drugi odgovarajući dokument kojim se dokazuje vlasništvo,

–        za prijavu štete na poljoprivredi dokaz o upisu u OPG upisnik i ARKOD upisnik,

–        za građevine – rješenje izvedenom stanju ili uporabna dozvola,

–        fotodokumentacija oštećenja.

Ako se radi o šteti u poljoprivredi, u obrascu PN u opisu imovine nužno je navesti za svaku poljoprivrednu kulturu broj čestice i katastarsku općinu na kojoj se nalazi, površinu (ha) na kojoj se nalazi poljoprivredna kultura, ukupan broj stabala ili trsova, postotak oštećenja pojedine kulture te MIBPG (jedinstveni matični identifikacijski broj poljoprivrednog gospodarstva), ime i naziv OPG-a. Povjerenstvo zadržava pravo od prijavitelja zatražiti dodatnu dokumentaciju.

Potpuno i čitko ispunjene te ovjerene prijave na propisanom obrascu PN s prilozima mogu se dostaviti putem e-pošte: opcina@perusic.hr te osobno u pisarnicu Općine Perušić ili poštom na adresu: Općina Perušić,  Trg popa Marka Mesića 2, 53202 Perušić uz napomenu: „Prijava štete – tuča“. Prijave se zaprimaju do četvrtka  7. srpnja ove godine do 15:00 sati, bez obzira na način dostave.

IZVOR: OPĆINA PERUŠIĆ

 

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content