SURADNJOM STRUKOVNE ŠKOLE GOSPIĆ I LU LIKA NASTAO MURAL „MALI PRINC“

Suradnjom Strukovne škole Gospić i Likovne udruge Lika danas je službeno predstavljen mural „Mali princ“, čiji su autori učenice Strukovne škole Gospić i članovi Likovne udruge Lika. Ravnateljica škole Barbara Tomljenović Jurković kazala je kako su s ovim muralom htjeli potaknuti kreativnost i otvoriti školu učenicima na način da vide kako i samo mogu kreirati prostor u kojem borave.

  • ,,Isto tako ovo je jedan od aktivnosti, gdje je meni bilo neizmjerno drago da su učenici sudjelovali, izdvojili svoje vrijeme i dolazili u popodnevnim satima u školu. Na taj način ja sam osobno osjetila da je škola živa i želim da to bude praksa i ubuduće odnosno da se otvorimo za sve učenike i mlade ovoga grada, da mog dolaziti i ovdje provoditi svoje slobodno vrijeme“. – naglasila je Jurković Tomljenović.

Predsjednik Likovne udruge Lika Nikica Jelić dodao je kako je suradnja sa Strukovnom školom traje već nekoliko godina. Do sada su bili zastupljeni neki socijalni projekti, suradnja s ugostiteljima i kuharima gospićke Strukovne škole. Ovo je prva zajednička suradnja u likovnom dijelu.

  • „Ovo je bilo dosta zahtjevno za raditi, jer smo željeli da to ne bude naše likovno rješenje nego rješenje učenika i da se vidi da učenici surađuju i sami kreiraju prostor. Oni su to svakako i pokazali. Učenici su dali svoje ideje i rješenja. Nekako nam se najbolje rješenje činilo od učenice Katarine Pavelić i na osnovu toga smo svi zajedno i radili“. – zaključio je na kraju Jelić.

Ovo je dobar pokazatelj kako se mladima daje mogućnost za izražavanje svoje kreativnosti, ali i načina na koji se može iskoristiti slobodno vrijeme.

 

Također provjerite

ODRŽANA 17. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

U prostorijama Društveno – kulturnog centra održana je 17. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine …

X
Skip to content