ODRŽANA SVEČANA DODJELA SVJEDODŽBI UČENICIMA STRUKOVNE ŠKOLE GOSPIĆ ŠK. GODINE 2021./2022.

U dvorani gospićkog Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ danas je održana svečana dodjela svjedodžbi učenicima završnih razreda Strukovne škole Gospić, školske godine 2021./2022. Uz predstavnike Ličko – senjske županije, profesore, roditelje, razrednike i maturante dodjeli je uz sadašnju ravnateljicu Strukovne škole Gospić Barbaru Tomljenović Jurković nazočio i nekadašnji ravnatelj Ivan Orešković. Na samom početku prigodnim riječima obratila se ravnateljica Tomljenović Jurković istaknuvši kako školovanje ove generacije maturanata nije bilo nimalo jednostavno, odrastali su u nekim drugim vremenima:

  • „Bili ste dio nečega o čemu će pisati povijest. Bili ste dio najdužeg štrajka u povijesti prosvjetnih djelatnika i tek što ste se vratili u školske klupe, korona vas je poslala kući. I onda kada smo se ponadali da će ponovno sve biti normalno, da će školskim hodnicima oriti vaš osmijeh, galama, tada razne alfe, bete, omikroni nisu dali da to nastavite. Međutim, uspjeli ste. Tu ste. Bravo!“, kazala je Jurković Tomljenović poručivši maturantima:
  • „Nastavite dalje učiti, nastavite se dalje osposobljavati, nastavite se usavršavati, nastavite maštati i ne zaboravite, slijedite svoje snove, ne tuđe.“

Riječ je o istinski posebnoj generaciji maturanata na koju su protekle izazovne dvije i pol godine itekako utjecale. Usprkos svemu tome završili su svoje srednjoškolsko školovanje, ali i stekli brojne životne vještine, sposobnosti i kvalitete koje su izvrstan temelj za put koji je pred njima.  U glazbenom dijelu programa nastupili su Marijana Pavičić i Dino Jelinić.

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content