MREŽA PODRŠKE: OKRUGLI STOL „ULOGA POLICIJE U SUSTAVU PODRŠKE ŽRTVAMA KAZNENIH DJELA“

Ženska grupa Karlovac „Korak“ organizirala je okrugli stol na temu „Uloga policije u sustavu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela“. Okrugli stol je održan u Gospiću, u Kulturno informativnom centru, a organiziran  je u sklopu provedbe aktivnosti programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ koji financijski podržava Ministarstvo pravosuđa i uprave RH.

Naglasak je bio na temama predstavljanja iskustva u direktnom radu sa žrtvama, međusobnoj suradnji policije i organizacija civilnog društva koje pružaju podršku i pomoć žrtvama kaznenih djela, upućivanju žrtava od strane policije i drugih tijela i institucija na službe za podršku žrtvama i svjedocima, primjerima dobre prakse te prostoru za unaprjeđenje suradnje.

O temi su izlagale Maida Pamuković iz Službe za podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa i uprave RH, Anamaria Dražđan – Kranjčec, koordinatorica programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ ispred Ženske sobe – Centra za seksualna prava, Suzana Valić, policijska službenica Policijske uprave ličko-senjske iz Policijske postaje Senja te Ivana Rapo, savjetnica u provedbi programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ ispred Ženske grupe Karlovac „Korak“

Okrugli je stol namijenjen prvenstveno predstavnicima/ama policije na području Ličko-senjske županije, uz predstavnike/ce drugih nadležnih tijela, institucija i organizacija civilnog društva koji/e rade sa žrtvama kaznenih djela.

Okrugli stol su svojim prisustvom i aktivnim sudjelovanjem podržali predstavnici/e Policijske uprave ličko-senjske, policijskih postaja Gospić, Novalje, Korenica i Donji Lapac, Centra za socijalnu skrb Gospić, Probacijskog ureda u Gospiću i Ličko-senjske županije.

Program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ na području 17 županija provod 11 organizacija civilnog društva, a više se može doznati na www.mrezapodrskeisuradnje.com.

 

 

 

 

Također provjerite

Obavijest o planiranom prekidu na području grada Gospića.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content