U Ličkom Osiku svečano otvoren stadion “Marin Ćaćić”

LIČKI OSIK- Simboličnim rezanjem vrpce gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević u Ličkom Osiku otvorio je stadion koji nosi ime po Marinu Ćaćiću, prerano preminulom mladom nogometašu koji je igrao u nekoliko klubova na našem području, te u susjednom Bihaću. Marin Ćaćić je preminuo nakon što mu je pozlilo  na turniru „Četiri grada“ igranom pred kraj prošle godine u Gospiću. Marin je naravno bio igrač i Croatie 92, a svojim radom talentom i poštenjem ostavio je veliki utisak na sve u klubu. Zato su svi iz Osičkog kluba prema gradu uputili zahtjev da se stadion preimenuje u stadion Marin Ćaćić. Takvu odluku gradonačelnik Karlo Starčević i donio je 17.siječnja ove godine.

Prije svečanosti u Ličkom Osiku igrače druge ekipe Dinama primio je gradonačelnik Karlo Starčević koji je uvažene goste darivao prepoznatljivim motivom grada Gospića Vodaricom Martom. Istaknuo je tom prigodom da je Gospić uvijek bio utvrda Dinamovih navijača. U ime zagrebačkog kluba trener Dalibor Poldrugač  je rekao da zna da su Gospić i Lika Dinamova utvrda obojana u plavo.

Na svečanom otvorenju stadiona Marina Ćaćića bio je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić koji je rekao da će napraviti sve da se u Osiku svake godine igra tradicionalni turnir. Drago mu je što stadion nosi ime po velikom sportašu, a još većem čovjeku. Gradonačelnik Starčević tijekom otvorenja stadiona zahvalio se Osičanima i Gospićanima na dolasku u velikom broju, a brojnim volonterima i radnicima Komunalca što su vrijednim radom uredili stadion. Zahvalio se na pomoći oko obnove stadiona i HNS-u i Marijanu Kustiću osobno. Obnovljene su stepenice, tribine, predvorje, navodnjavanje kao i travnjak, pa je stadion prihvatljiv i za nastup Dinama. Starčević se prisjetio i velečasnog Luke Blaževića koji se 2016.godine prihvatio vodstva kluba Croatia 92 i zajedno s grupom poduzetnika ga obnovio i počeo natjecanje. Na kraju nogometaši Croatie 92 i Dinama 2 odigrali su utakmicu čiji je natjecateljski dio, odnosno rezultat nebitan, bitno je samo da su utakmicu odigrali u spomen na kolegu Marina Ćaćića koji je, iako mlad preminuo, ostavio veliki trag u ličkom nogometu.

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content