Srce Velebita prvi odabir zaljubljenika u bicikliranje i planinarenje

Od petka 27.5. do nedjelje 29.5. na biciklijadi Srce Velebita Sveti Rok MTB tour 2022. u općini Lovinac već šestu godinu za redom okupili su se zaljubljenici u brdsko bicikliranje i veličanstvenu ljepotu Velebita i lovinačkog kraja.

Svaki dan od ranog jutra lovinačkim krajem prolazile sugrupe biciklista koji uz budno oko vodiča volontera lovinačke udruge Srce Velebita uživajući na biciklističkim i biciklističko-planinarskim stazama razne tehničke i kondicijske zahtjevnosti.

Biciklijada je počela 27.5. bike & hike turom Sveto Brdo. Više od 40 najspremnijih biciklista krenulo je u višesatnu avanturu Majstorskom cestom do Lišćanihbunara, a potom pješice preko Dušica do najljepšeg i drugog najvišeg vrha Velebita, Svetog Brda. Fotografije koje sudionici dijele putem društvenih mreža najbolji su pokazatelj njihovog oduševljenja i jamče dolazak novih zaljubljenika u bicikliranje i planinarenje u Lovinac.

I ostale dvije grupe na stazama Pilar i Vranik, uživale su u odličnom društvu i prekrasnim krajolicima dodatno obogaćenih proljetnim mirisima i šarenilom procvjetalog bilja.


Za 20-ak najvećih obožavatelja bicikliranja organizirana je dvosatna noćna vožnja Velebitom, popularna tura Velebitski šišmiši.

Drugog dana biciklijade niti kiša koja je padala sredinom dana nije pokvarila veselje bicikliranja Velebitom na stazama Winnetou i Mile vode te obiteljskoj stazi Suvajski bunari.

Zbog lošeg vremena nedjeljnje bike & hike ture na Tulove grede i Zir su otkazane, ali svi sudionici odlaze kući puni dojmova i obećanjem da se vraćaju na rujansku biciklijadu Srce Velebita Uspon na Tulovegrede od 9. do 11. rujna.

U pozadini biciklijada Srce Velebita koje dovode dva puta godišnje nekoliko stotina biciklista iz cijele Hrvatske i raznih zemalja, rasprodani su smještajni kapaciteti kojih Lovinac ima sve više, uključujući i one najviše kategorije, prodaja suvenira i proizvoda lokalnih OPG-ova, ugostiteljska ponuda, najam kvalitetnih bicikala.. 

Sve bogatija i raznovrsnija turistička ponuda uvrstila je općinu Lovinac u top ciklo-turističke destinacije Like i Hrvatske. Čak 750 km staza svih profila jamči vrhunsko bicikliranje amaterima, profesionalcima i cijelim obiteljima

Volonteri udruge Srce Velebita, ujedno i organizatori biciklijada na području općine Lovinac i Parka prirode Velebit, jamstvo su dobrog vođenja, brige oko svakog sudionika i uvijek dobrog raspoloženja na svim stazama.

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content