RUKOMETAŠI ZAKLJUČILI PREMIJERNU PRVOLIGAŠKU SEZONU

Posljednje kolo 1. HRL jug u sezoni 2021./2022. seniorima Rukometnog kluba “Gospić” donijelo je u subotu, 7. svibnja 2022. godine, domaći susret protiv RK Rudar Adria Oil. Bila je to utakmica bez ikakvog rezultatskog imperativa u kojoj je jedno bitno bilo sačuvati, odnosno pokazati sportski duh i dignute glave zaključiti ovu napornu sezonu.

Tribine je popunilo oko 200 rukometnih zaljubljenika među kojima i veliki broj mladih rukometaša grupa Gospića, Udbine, Korenice i Brinja, koji su uz želju da podrže svoje seniore, podržali još jednu u nizu humanitarnih akcija, akciju za Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju Pčelice koja djeluje na području Gospića za koju se u konačnici skupilo 1040 kuna.

Veoma loš, mlak i nezainteresiran ulazak u utakmicu igrača gospićke ekipe u nevjerici je ostavio domaće navijače budući je semafor već u 7. minuti pokazivao zaostatak 7:1. U istom ritmu odigrano je cijelo prvo poluvrijeme u kojem igrača trenera Antića kao da nije bilo na terenu, te se na odmor otišlo pri vodstvu gostiju iz Labina 22:11.

Deset minuta odmora i u nastavak Gospićani ulaze u sasvim drugačijem raspoloženju što je vrlo brzo podiglo i atmosferu na tribinama. Sakić i Seferagić trima uzastopnim pogotcima između 33. i 35. minute smanjuju na -9 (15:24) što su protivnici održavali do 41. minute susreta. Nova tri pogotka u nizu (Markić, Krmpotić, Verzon) smanjuju na 23:29, da bi u 50. minuti Dželalija uz ranije neobjašnjivo dodijeljene 4 minute isključenja dobio još jedno koje je eskaliralo plavim kartonom.

Nije to poremetilo ritam domaćih igrača i u posljednjih 5 minuta se ulazi pri rezultatu 32:37. Šime Markić s 2 i Ivan Jergović s 1 pogotkom smanjili su na 35:37 kada suci dodjeljuju novo isključenje, ovoga puta Markiću, koje se pretvorilo u 4 minute, a odmah nakon i u novi plavi karton. Razgalilo je to domaću publiku koja je nastavila srčano navijati za svoje rukometaše, a priliku za potpuni preokret dobio je do tada odlični Milković, no promašaj s linije sedam metara odveo je goste prema pobjedi 38:35.

Veseli sigurnost mladog Petra Milkovića (2005.) pri realizaciji sedmeraca, te agresivnost i velika srčanost još mlađeg Ivana Jergovića (2006.) na koje će se sigurno ozbiljnije računati u narednoj sezoni.

Premijerna prvoligaška sezona rukometašima Gospića je osigurala ukupno 22 utakmice u kojima je ostvareno 6 pobjeda, 2 neodlučena ishoda i 14 poraza što je donijelo 14 bodova i uz gol razliku 640:709 (-69) bilo dovoljno za 10. mjesto od 12 ekipa sudionika.

Uspjeli su gospićki rukometaši ostvariti zacrtani cilj i izbjeći posljednje dvije pozicije koje direktno vode u niži rang, no neočekivani rezultati lige za opstanak u premijer ligi još uvijek otvorenom drže opciju ispadanja i desetoplasiranog kluba za što se iščekuju ishodi susreta kvalifikacija.

Sezona je završena sa zaključkom da se može puno više od onoga što se na terenu tijekom sezone pokazalo, sa zaključkom da prvoligaške rukometne utakmice okupljaju gledatelje i mladež Gospića u velikom broju, te da će se na nekolicinu mladih dečki iz vlastite škole rukometa u narednoj sezoni pokušati što više računati i s većim brojem seniorskih minuta potaknuti njihov daljnji rukometni rast i razvoj.

RK GOSPIĆ – RK RUDAR ADRIA OIL 35:39 (11:22) – Sakić (7), Markić (7), Milković (6), Dželalija (3), Pavelić (3), Krmpotić (2), Matulović (2), Jergović (1), Seferagić (1), Suknaić (1), Jelić (1), Verzon (1).

IZVOR / FOTO: RK „GOSPIĆ“

 

 

Također provjerite

“KOSINJSKA TISKARA” NA NOĆI KNJIGE U ZAPREŠIĆU

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću u svojim prostorijama 23. travnja organizira raspravu u Noći knjige: …

X
Skip to content