OTOČAC: 2. SMOTRA DJEČJEG IZVORNOG FOLKLORA

2. Smotra dječjeg izvornog folklora Otočac 2022. održat će se 21. svibnja 2022. u 17 sati u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac. Smotra će okupiti mješovite dječje folklorne skupine s područja Ličko-senjske županije i gostujuće skupine iz drugih krajeva Hrvatske. Nastupit će ukupno šest skupina: HKUD Korenica, DS Čerišnjice FD Otočac, FS Degenija Gospić, DS KUD Klek Ogulin, DS Cukrice SKUD Prosvjeta Udbina i DS Rožice KUD Lipa Sinac. Smotra dječjeg izvornog folklora prilika je za predstavljanje brojnih elemenata tradicijske kulture dinarske zone, a folklorne skupine prezentirat će prakse i običaje vezane za dječje igre, pjesme i plesove Gacke i Like.

Program smotre pratit će stručno povjerenstvo koje čine Katarina Bušić, viša kustosica Etnografskog muzeja u Zagrebu, dr. sc. Irena Miholić, članica znanstvenog vijeća Instituta za etnologiju i folkloristiku i dr. sc. Iva Niemčić, ravnateljica Instituta za etnologiju i folkloristiku. Stručno povjerenstvo vrednovat će nastupe sudionika i predložiti najbolje dječje skupine za sudjelovanje na drugim manifestacijama.

Ovogodišnja 2. Smotra dječjeg izvornog folklora Otočac 2022. jedan je od 307 programa kulturno-umjetničkog amaterizma koji putem Poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu podupire Ministarstvo kulture i medija.

Ulaz je slobodan!

GPOU

Istaknuta slika je zaštićena autorskim pravima i koristi se s dozvolom.

Također provjerite

GOSPIĆ JE DANAS I SUTRA DOMAĆIN OKO 800 DJECE NA 8. MEMORIJALNOM TURNIRU “JOSIP JOŽA KURS”

Gospić je danas i sutra domaćin oko 800 djece na 8. memorijalnom nogometnom turniru za …

X
Skip to content