NAJAVLJUJEMO JAVNOZDRAVSTVENU AKCIJU „HODANJEM DO ZDRAVLJA“ U GOSPIĆU

U organizaciji Hrvatske liječničke komore, Ljekarne Pablo, Zavoda za javno zdravstvo Ličko – senjske županije i Gradskog društva Crvenog križa Gospić ove godine po 5. put održat će se javnozdravstvena akcija „Hodanjem do zdravlja“ i to u subotu, 21. svibnja od 10 sati. Start i cilj je Trg Stjepana Radića. Predsjednica podružnice Hrvatske liječničke komore Ličko – senjske županije dr. Mirjana Vrkljan – Radošević kaže kako će se hodati ukupno 9.8 km:

  • „Ovih pet godina probali smo dvije, tri relacije, ali najbolja se pokazala relacija sa Trga preko Kaniže na Žabicu tako da ove godine opet hodamo tom rutom. To je ruta koju može svatko proći svojim tempom“.

Tijekom hodanja je predviđeno stajanje na pola puta uz okrijepu s voćem i vodom, a po povratku na Trg bit će organiziran prigodni program uz nagradnu igru Ljekarne Pablo. Kao i dosada svaki sudionik će dobiti majicu, a zainteresirani sudionici mogu se prijaviti osobno dr. Vrkljan – Radošević ili u ljekarni Pablo:

  • „Pozivam sve građane Gospića, ali imamo sve više prijava i iz Otočca, pa pozdravljam i pozivam Otočane da se okupimo 21. svibnja u 10 sati na Trgu, da napravimo taj jedan mali krug od 9.8 kilometara po gradu i da postanemo svjesni važnosti hodanja i brige za svoje zdravlje“. – poziva na kraju dr. Vrkljan – Radošević.

Hodanje je jednostavno, nije zahtjevno stoga uključite što više hodanja u svakodnevni život, po mogućnosti u prirodi, na svježem zraku kako bi smanjili rizik razvoja bolesti te održali i poboljšali svoje zdravlje.

 

 

 

Također provjerite

U Gospiću “Hodanjem do zdravlja”

Akciju “Hodanjem do zdravlja” prvi put organizirala je 2016.g dr. Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica Hrvatske …

X
Skip to content