Sandro Bastiančić je upravo objavio i svoj prvi samostalni, kantautorski album „Šlager sezone“

Sandro Bastiančić vokalni je solist, autor i spiritus movens riječke grupe En Face, s kojom je snimio niz albuma, singlova, objavio veliki broj video spotova, odsvirao brojne koncerte u zemlji i inozemstvu. Najplodnije razdoblje grupe En Face bilo je devedesetih godina i početkom prvog desetljeća novog milenija. Iz te faze slušateljstvu su dobro poznati neki radovi poput „S dlana Boga pala si“, „Marianne“, „U krilu mjeseca“, „Kad prestane kiša“, „Stariji smo jedan dan“ i mnoge druge. Neke pjesme su Porinom nagrađene, neki albumi nominirani su u nekoliko kategorija za istu nagradu.

S grupom En Face Sandro je dobitnik i nagrade Music Pub za rock hit godine; a grupa je u svojih dvadesetak godina postojanja sudjelovala i na najeminentnijim festivalima domaće, ali i inozemne glazbene scene.

Bogati opus autorskih ostvarenja Sandru je omogućio suradnju s velikim imenima domaće glazbe; brojni izvođači izvodili su njegove pjesme. Najviše traga ostavila je suradnja s Massimom, Natali Dizdar, Terezom Kesovijom, Mijom Negovetić, Ivanom Kindl, Vjekoslavom Kjučarićem i drugima.

Jedna izvođačica ipak je posebna među onima koji su sa Sandrom surađivali. S njom Sandro rado i otpjeva poneki duet… Nikolina Tomljanović.

Upravo su nastupili na 69. Zagrebačkom festivalu sa Sandrovom pjesmom „Mjesečev trag“. Bila im je to četvrta vokalna suradnja, a Nikolina je i sama zapjevala Sandrovu pjesmu „Dolazim po tebe“ na jednom od prethodnih CMC festivala. Viđeni su i na šibenskom festivalu Dalmatinske šansone i na nekim dobro popraćenim živim nastupima.

Sandro je upravo objavio i svoj prvi samostalni, kantautorski album „Šlager sezone“. Album sadrži deset pjesama, od kojih i pet vokalnih suradnji s četiri izvrsne dame s domaće pop scene. Riječ je, dakako o Nikolini Tomljanović (s pjesmom „Sentimentalna“), Nini Romić, Gordani Marković i Anom Kabalin.

S Nikolinom ima aktualni single „Mjesečev trag“ s posljednjeg Zagrebačkog festivala, a kuriozitet je što mu na nacionalne top liste ulazi i single s Gordanom Marković, „Ne daš mi blizu“.

Također provjerite

[VELIKA FOTOGALERIJA] Jesen u Lici 2022. radio-gospic.com

Skip to content