Rukometašima poraz od Buzeta

Uskršnja pauza i slobodan vikend donio je igračima nekoliko dana odmora, a već u subotu, 23. travnja 2022. godine, na rasporedu je bilo odigravanje utakmice 20. kola koje je rukometašima Gospića donijelo susret protiv veoma kvalitetne ekipe Buzeta.

Bila je ovo prva od tri finalne utakmice u kojoj su pobjeda gospićana i osvajanje dva boda bili prioritet kako bi došli korak bliže opstanku u prvoligaškom društvu. Odličan je bio ulazak u utakmicu domaćina kojeg je u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću došlo podržati dvjestotinjak rukometnih zaljubljenika. U vodstvo 4:1 u 7. minuti utakmice Markić je utkao sva 4 pogotka, a raspoloženi Nekić s nekoliko je obrana davao dodatnu sigurnost obrani.

Iskoristili su igrači Buzeta nekoliko loših napadačkih odluka domaćina i veoma brzo se približili, iskoristili isključenje Petrovića, te u 11. minuti i poveli rezultatom 7:5. Prikazivali su Gospićani dobru napadačku igru, no manjak agresivnosti i odlučnosti u obrani oduzeo im je nekoliko bitnih odbijenih lopti koje su nakon odličnih Nekićevih obrana uredno završavale u rukama protivnika što su isti iskoristili i poentirali.

Spomenute situacije onemogućile su gospićkim rukometašima povratak u vodstvo, no uspijevali su puhati za vrat protivnicima i održavati minimalni zaostatak sve do 26. minute utakmice. Krmpotić je poentirao za 17:17 nakon čega je trener Antić pozvao minutu predaha kako bi ekipa u posljednje 4 minute prvoga dijela ušla što spremnije i do kraja preokrenula rezultat u svoju korist. Loša je bila rekacija ekipe, no Cvjetković pogotkom u posljednjim sekundama smanjuje na novi minimalni zaostatak  18:19.

Izuzetno dobar obrambeni ulazak u nastavak utakmice i pogotci Krmpotića i Matulovića poravnavaju rezultat (20:20, 21:21), no novim nes(p)retno obijenim loptama, koje su ponovno gotovo u pravilu završavale u rukama protivnika, igrači Buzeta dolazili su do laganih pogodaka čime su održavali pozitivan rezultatski ritam.

Nakon pogotka Markića za smanjenje na 23:24 u 41. minuti, trima pogotcima Buzećani dolaze u pozitivan ritam kojeg tek privremeno uspijevaju kontrolirati golman Kolačević, te Matulović, Petrović, Cvjetković i Markić dobrim napadačkim reakcijama. Novi nalet ekipe Buzeta pri vodstvu 34:31 i nervozne reakcije domaće ekipe prelomile su utakmicu, što je u posljednjih nekoliko minuta donijelo i nerealno visok poraz igračima Rukometnog kluba “Gospić”.

Poraz je ovo koji je dodatno zakomplicirao i uvelike smanjio mogućnosti oko opstanka gospićkih rukometaša u 1. HRL jug, no borba se nastavlja do posljednjeg kola, do posljednje utakmice.

RK GOSPIĆ – RK BUZET 31:38 (18:19) – Markić (10), Dželalija (6), Matulović (4), Cvjetković (4), Krmpotić (3), Kovačević (2), Petrović (1), Sakić (1).

 

IZVOR/FOTO: RK GOSPIĆ

Također provjerite

“KOSINJSKA TISKARA” NA NOĆI KNJIGE U ZAPREŠIĆU

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću u svojim prostorijama 23. travnja organizira raspravu u Noći knjige: …

X
Skip to content