Održan sastanak u sklopu programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“

Ministarstvo pravosuđa i uprave od 2017. godine financira organizacije civilnog društva na teritoriju RH kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“  kako bi se pružila pomoć žrtvama i svjedocima te podigla javna svijest o pravima žrtava i sustavu podrške žrtvama i svjedocima. Danas je održan sastanak u KIC-u Gospić s predstavnicima nadležnih službi i tijela, a sve kako bi se pružila podrška udruzi ŽENSKA GRUPA KARLOVAC „KORAK“, koja provodi program Mreže podrške na području naše županije,  te kako bi se razgovaralo o potrebama i poboljšanju suradnje. Na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Karlo Starčević, predstavnica Ličko-senjske županije, predstavnici policije, suda, probacijskog ureda i zatvora u Gospiću. Nikica Hamer Vidmar, voditeljica Službe za podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa i uprave:

  • Razgovarali smo o problematici koja je specifična za ovo područje i o načinima na koje bismo mogli doprijeti do žrtava. Glavni smisao je da žrtve znaju za svoja prava, jer ako žrtve ne znaju za svoja prava ne mogu ih ni koristiti i upravo nam je važno da nam ostali stručnjaci koji dolaze u kontakt daju informacije žrtvama o njihovim pravima, ali i mogućnostima kako mogu ostvariti pomoć i podršku.“

Na području Ličko-senjske županije pomoć se može potražiti u uredima u Gospić ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 8h do 12h u Kulturno informativnom centru Gospić te u Korenici utorkom i petkom, od 8h do 12 h u Kulturno informativnom centru Korenica. Možete se javiti i telefonskim putem na broj 0916120953.

Također provjerite

Obavijest o planiranom prekidu na području grada Gospića.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content