NOĆ KNJIGE 2022. U NARODNOJ KNJIŽNICI OPĆINE PERUŠIĆ

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Narodna knjižnica Općine Perušić pridružuje se obilježavanju ovogodišnje manifestacije Noć knjige. Uz knjigu će se zainteresirani posjetitelji moći družiti od 25. do 30. travnja. Svi posjetitelji, korisnici i oni koji će to tek postati, moći će kupiti knjige starijih izdanja po simboličnim cijenama. Spoj naslijepo s knjigom spojit će Vas s djelom po izboru knjižničara. Također, proslavit će se rođendani Vesne Parun i Molierea uz odavanje počasti izlažući njihova djela. U Knjižnici Perušić bit će i kutak uređen u čast Ivana Gundulića i njegove „Himne slobodi“ s ciljem upoznavanja korisnika s klasicima hrvatske književnosti. Za najmlađe korisnike pripremljene su dvije radionice. Čitaj mi – čitam ti osmišljena je kao veselo druženje za djecu od 6 do 10 godina uz čitanje, knjigu, igre i grickalice, dok će na radionici Oslobodi svoju maštu! izraditi naslovnice omiljenih knjiga.

U četvrtak, 28. travnja, u 17 sati održat će se prvi, osnivački sastanak čitateljskog kluba uz kavu ili čaj. Ovim čitateljskim klubom želi se potaknuti sadašnje i buduće korisnike perušićke Narodne knjižnice na redovito čitanje, kao i na razgovor o pročitanom. U veseloj i opuštenoj atmosferi družit će se uz poznate i neke nove, još neotkrivene, autore. Pozivaju se svi ljubitelji kulture, knjige, čitanja i dobre zabave neka se pridruže obilježavanju Noći knjige 2022. u Narodnoj knjižnici Općine Perušić.

IZVOR / FOTO: NARODNA KNJIŽNICA OPĆINE PERUŠIĆ

 

 

Također provjerite

“Mirisi i okusi geografskih otkrića”, slikovnica nastala na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću

GOSPIĆ- U organizaciji gospićkog Odjela za nastavničke studije, a u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u …

X
Skip to content