IGOR DRVENKAR ZAPOČEO SOLO KARIJERU BALADOM KOJA OSVAJA NA PRVU

Igor Drvenkar, glazbenik i jedan od naših najboljih muških vokala, predstavio je svoj prvi singl “Za nas mjesto postoji” s kojim započinje solo karijeru.
Mnogobrojna publika ga je upoznala kao pjevača grupe Gea s kojom je objavio debitantski album “Još te mogu iznenaditi”, a njegov je potencijal vrlo brzo prepoznat u glazbenim krugovima pa je često sudjelovao u velikim projektima poput “A strana” te mjuziklima “Uskrsli” i “Jesus Christ Superstar”.

Odlazak u solo karijeru Igor tumači svojom željom za svestrašnošću, jer ne samo da je bio frontman grupe već i autor pojedinih pjesama, a priznaje kako ga osim pjevanja zanima i produkcija te osmišljavanje raznih projekata. S Croatiom Records potpisao je ekskluzivni ugovor, a njegov prvi singl “Za nas postoji mjesto” publika će uskoro moći i uživo čuti na 69. Zagrebačkom festivalu.

O tome kako je započela suradnja s autorima pjesme Igor je rekao:
“Sjedio sam u studiju kad su mi Igor Ivanović i Marko Vojvodić pustili pjesmu. Otpjevala ju je Djordjija i to tako emotivno da me odmah osvojila. Priznajem i oči su mi zasuzile. Pronašao sam se u njoj i sviđa mi se ta neka patnja koju u sebi nosi. Siguran sam da će se i publici svidjeti.

Sad su na redu pripreme
Autori pjesme Igor Ivanović i Marko Vojvodić već su neko vrijeme priželjkivali suradnju s Igorom Drvenkarom, a “Za nas mjesto postoji” prva je pjesma koja će je obilježiti. “Igor Ivanović i ja samo zapazili Drvenkara još dok je bio u grupi Gea i priznajem da smo tražili prostor za suradnju. Angažirali smo ga na pjesmi ‘Božić dolazi’ i zaista nam se svidio i kao čovjek i glazbenik. Njegovom odlukom za solo karijerom se ostvarila i naša želja za suradnju s njim. Žanrovski će to biti uglavnom pop pjesme, ali želimo široko polje djelovanja i ne bi se htjeli ukalupiti”, rekao je jedan od autora pjesme, Marko Vojvodić.

Igor Ivanović je dodao: “Igor je odličan glazbenik, odlično se snašao na sceni, jako se profilirao kroz koncerte i TV emisije i mi mu dajemo punu podršku. Kad pišemo pjesme za njega onda se dogovaramo o tekstu, želimo li prenijeti neku poruku ili opisujemo neki događaj ili trenutak u kojem se nalazimo.

To su neke predradnje koje prethode pisanju pjesama za Igora.” Osim Marka Vojvodića i Igora Ivanovića, koautor teksta je i Borko Morić. Pjesmu prati zanimljiv videospot za koji je snimateljski dio odradio ponovo Igor Ivanović.

Također provjerite

Činimo dobra djela…

Svjetski dan činjenja dobrih djela obilježavamo 14. travnja, iako dobra djela treba činiti cijelu godinu, …

X
Skip to content