IGOR DRVENKAR ZAPOČEO SOLO KARIJERU BALADOM KOJA OSVAJA NA PRVU

Igor Drvenkar, glazbenik i jedan od naših najboljih muških vokala, predstavio je svoj prvi singl “Za nas mjesto postoji” s kojim započinje solo karijeru.
Mnogobrojna publika ga je upoznala kao pjevača grupe Gea s kojom je objavio debitantski album “Još te mogu iznenaditi”, a njegov je potencijal vrlo brzo prepoznat u glazbenim krugovima pa je često sudjelovao u velikim projektima poput “A strana” te mjuziklima “Uskrsli” i “Jesus Christ Superstar”.

Odlazak u solo karijeru Igor tumači svojom željom za svestrašnošću, jer ne samo da je bio frontman grupe već i autor pojedinih pjesama, a priznaje kako ga osim pjevanja zanima i produkcija te osmišljavanje raznih projekata. S Croatiom Records potpisao je ekskluzivni ugovor, a njegov prvi singl “Za nas postoji mjesto” publika će uskoro moći i uživo čuti na 69. Zagrebačkom festivalu.

O tome kako je započela suradnja s autorima pjesme Igor je rekao:
“Sjedio sam u studiju kad su mi Igor Ivanović i Marko Vojvodić pustili pjesmu. Otpjevala ju je Djordjija i to tako emotivno da me odmah osvojila. Priznajem i oči su mi zasuzile. Pronašao sam se u njoj i sviđa mi se ta neka patnja koju u sebi nosi. Siguran sam da će se i publici svidjeti.

Sad su na redu pripreme
Autori pjesme Igor Ivanović i Marko Vojvodić već su neko vrijeme priželjkivali suradnju s Igorom Drvenkarom, a “Za nas mjesto postoji” prva je pjesma koja će je obilježiti. “Igor Ivanović i ja samo zapazili Drvenkara još dok je bio u grupi Gea i priznajem da smo tražili prostor za suradnju. Angažirali smo ga na pjesmi ‘Božić dolazi’ i zaista nam se svidio i kao čovjek i glazbenik. Njegovom odlukom za solo karijerom se ostvarila i naša želja za suradnju s njim. Žanrovski će to biti uglavnom pop pjesme, ali želimo široko polje djelovanja i ne bi se htjeli ukalupiti”, rekao je jedan od autora pjesme, Marko Vojvodić.

Igor Ivanović je dodao: “Igor je odličan glazbenik, odlično se snašao na sceni, jako se profilirao kroz koncerte i TV emisije i mi mu dajemo punu podršku. Kad pišemo pjesme za njega onda se dogovaramo o tekstu, želimo li prenijeti neku poruku ili opisujemo neki događaj ili trenutak u kojem se nalazimo.

To su neke predradnje koje prethode pisanju pjesama za Igora.” Osim Marka Vojvodića i Igora Ivanovića, koautor teksta je i Borko Morić. Pjesmu prati zanimljiv videospot za koji je snimateljski dio odradio ponovo Igor Ivanović.

Također provjerite

NAJAVA: ODAVANJE POČASTI JOSIPU JOVIĆU, PRVOM HRVATSKOM REDARSTVENIKU I OBILJEŽAVANJE 32. GODIŠNJICE AKCIJE „PLITVICE“

Sutra, 31. ožujka 2023. godine, s početkom u 11 sati, na Plitvicama će se obilježiti …

X
Skip to content