Daria Hodnik nam „Pjeva pjesmu“

„Pjevam pjesmu“ je prvi u potpunosti kantautorski singl Darije Hodnik koja svojim sjajnim vokalom ostvaruje uspjeh u solo karijeri nakon što ga je već ostvarila i kao prateći vokal najvećim regionalnim glazbenicima. Njezinu vokalnu kvalitetu potvrđuje i Porinova nominacija za Najbolju žensku izvedbu koju je Daria osvojila za skladbu „Bolji dan“. Njezin uspjeh je, osim nominacije, vidljiv i po tome što skoro svaka njezina pjesma u vrlo kratkom roku zaživi u radijskom i televizijskom eteru, kao i na hrvatskim top listama.

„Odvažila sam se da probam sama reći što imam i glazbeno i tekstualno, Dado je napravio aranžman i zaista sam ponosna na to kako zvuči jer to je ono što sam ja, to je pop rock, balada sa lijepim vokalizama, dobrim aranžmanom i dobrom svirkom. Stihovi „pjevam pjesmu u tišini“ nekako su simbol za vrijeme koje je, nadam se, iza nas. Pjesma je nastala kao nekakav moj glas bunta povezan s glasom razuma jer je to zaista bio težak period i teško vrijeme za sve nas glazbenike koji smo u osami naših studija i naša četiri zida stvarali pjesme i čekali trenutak da te pjesme ponovno zažive na pozornicama i radijskim postajama. Nadam se da je taj trenutak sada zaista došao“, objasnila je Darija svoju inspiraciju.

Mix i mastering radio je Marijan Brkić Brk (MB Studio) koji je odsvirao i električnu gitaru. Bubnjeve i klavijature izveo je Dado Marinković, Mahir Sarihodžić pokazao je svoje umijeće na klaviru, a bas gitaru svirao je Robert Vrbančić. Akustičnu gitaru u pjesmi izvodi Dragan Brnas Fudo, a na Hammond orguljama istaknuo se Berislav Blažević. Prateće vokale su, uz Dariju, izveli Jadranka Krištof i Dragan Brnas Fudo. Već je to standardno uhodan tim profesionalnih glazbenika koji znaju pravi recept za uspjeh, a valja istaknuti da je sve snimano i svirano uživo.

„Uvijek se trudim istaknuti glazbenike oko mene i glazbenike u studiju jer su to ljudi koji su proveli sate i sate stvarajući i zaslužuju da ih se istakne“, ponosno je rekla Daria.

Spot je sniman na čarobnoj lokaciji u prostoru Dvorca Janković koji je zaštićeno kulturno dobro graditeljske baštine, a nastao je pod redateljskom palicom Andreja Smolića (Live Studio).

Također provjerite

[VELIKA FOTOGALERIJA] Jesen u Lici 2022. radio-gospic.com

Skip to content