ŽUPAN LIČKO – SENJSKI ERNEST PETRY SA SURADNICIMA POSJETIO OPĆU BOLNICU GOSPIĆ POVODOM SVJETSKOG DANA BOLESNIKA

Svjetski dan bolesnika obilježava se danas 11. veljače s ciljem poticanja svijesti o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki od njih zaslužuje. Tim povodom župan ličko – senjski Ernest Petry i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić sa suradnicima posjetili su Opću bolnicu Gospić uručivši prigodne poklone za Dječji odjel. Ravnateljica dr. Sandra Čubelić zahvalila se županu, dožupanici i suradnicima na dolasku naglasivši kako se svakodnevnim predanim radom nastoji olakšati život bolesnicima:

  • „Jako je teško u današnje vrijeme biti zdrav čovjek, a kako je bolesnom čovjeku, to ne možemo ni zamisliti dok se ne nađemo u takvoj situaciji. Prema tome, naš je zajednički trud, briga i napor da im olakšamo njihovu bol, svakodnevni život i patnju“.

Župan Petry dodao je kako su svojim dolaskom u Opću bolnicu Gospić u ime Ličko – senjske županije izrazili gestu povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika:

  • „Znamo da je Dan bolesnika proglašen 1992. godine od strane pape Ivana Pavla II. koji je taj dan posvetio Svjetskom danu bolesnika. S druge strane mogu kazati da se na današnji dan obilježava i Gospa Lurdska, tako da smo se povodom svih tih događaja danas odazvali na poziv ravnateljice i obilježili smo taj dan“.

Važnost Svjetskog dana bolesnika je prisjetiti se i zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima, a to su zdravstveni i nezdravstveni radnici te brojni drugi djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih. Svjetski dan bolesnika je prilika za podsjećanje na prava koje svatko od nas ima kada se nalazi u ulozi bolesnika.

 

Također provjerite

OTOČAC: Održana druga ovogodišnja akcija darivanja krvi

Jučer je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Otočcu održana druga po redu ovogodišnja …

X
Skip to content