Uspješno završena akcija spašavanja HGSS-a

Jedna od najtežih akcija spašavanja HGSS-a uspješno je završena. U akciji je sudjelovalo 27 spašavatelja HGSS-a iz Stanica Gospić, Zadar, Split i Istra. Unesrećeni se nalazio na izrazito nepristupačnom terenu, kod Vaganskog vrha, a akcija spašavanja trajala je gotovo 13 sati. Nešto prije ponoći došli su prvi timovi do planinara koji je bio na najvišem vrhu Velebita i teško se ozlijedio prilikom pada niz padinu od 150 metara. Kako nas je informirao pročelnik HGSS Stanice Gospić Josip Brozičević, unesrećenog planinara spašavatelji su predali timu hitne medicinske pomoći u 07:45h.

– „ Ovo je za sada, možemo sigurno reći, jedna od najtežih ako ne i najteža akcija spašavanja u HGSS-u općenito do sada. S obzirom na dužinu, udaljenost koju su spašavatelji morali preći sa velikom količinom opreme, teškim uvjetima na terenu, niskim temperaturama, dubokom snijegu, zaleđenim površinama i visinskom razlikom koju su također spašavatelji trebali savladati, sve je to činilo ovu akciju najsloženijom do sada. „

Na sreću sve je dobro prošlo, unesrećeni je dobrog općeg stanja, a svi spašavatelji su se bez ozljeda vratili u svoje stanice.

FOTO: HGSS GOSPIĆ

Također provjerite

ViP Event i druženje 19.travnja u hotelu Jezero na Plitvicama

Wine ViP Evenat događaj koji nudi lijepo druženje za ljude iz turizma a koji će …

X
Skip to content