U KIC – u GOSPIĆ ODRŽANA PREZENTACIJA NA TEMU „MINSKI SUMNJIVA PODRUČJA NA PODRUČJU LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE“

U Kulturno Informativnom Centru Gospić održana je prezentacija na temu „Minski sumnjiva područja na području Ličko – senjske županije“ u suradnji Ličko – senjske županije i Ravnateljstva Civilne zaštite. Na prezentaciji su prisustvovali ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut sa suradnicima, ličko – senjski župan Ernest Petry sa suradnicima te ravnatelji ustanova i operativnih snaga s područja Ličko-senjske županije.

Trut je na samom početku pozdravio prisutne i u ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića istaknuvši kako je Ličko – senjska županija uz Osječko – baranjsku i Sisačko – moslavačku još uvijek minski zagađena što predstavlja veliki, sigurnosni i razvojni problem.

Na području Ličko – senjske županije prisutna su 93 km 2 minski sumnjivog područja. Stradalo je 57 osoba od kojih 23 smrtno. Za samo razminiranje izdvajaju se znatna financijska sredstva iz različitih izvora, godišnje je to u iznosu negdje oko 400 milijuna kuna a rezultat je oko 50 km 2 razminiranog područja.

Župan ličko – senjski Ernest Petry kazao je kako je interes da se u našoj županiji u naredne 4 godine razminira cjelokupno područje, što otvara daljnje mogućnosti vezane uz investicije i bavljenje ratarstvom, stočarstvom i poljoprivredom. Nakon prezentacije prikazan je i film tematski vezan za spašavanje čovjeka na Velebitu.

 

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content