U KABINETU ŽUPANA POTPISANI UGOVORI ZA FINANCIRANJE JAVNIH POTREBA ZA 2022. GODINU

U Kabinetu župana danas je upriličeno potpisivanje ugovora za financiranje javnih potreba za 2022. godinu. Ugovore su potpisali župan ličko – senjski Ernest Petry sa Zajednicom sportova Ličko – senjske županije, Zajednicom tehničke kulture Ličko – senjske županije i Društvom Crvenog križa Ličko – senjske županije, ukupne vrijednosti 902.000,00 kn.

  • „ Što se tiče Zajednice sportova Ličko – senjske županije u Proračunu za 2022. smo osigurali 650.000,00 kuna, za Zajednicu tehničke kulture Ličko – senjske županije 30.000,00 kuna i Društvo Crvenog križa Ličko – senjske županije 220.000,00 kuna“, kazao je Petry dodavši kako je Županija u 2021. godini Odlukom o raspodjeli viška i Rebalansom Proračuna za 2021. osigurala 200.000,00 kuna. S obzirom da sredstva nisu utrošena u prošloj godini, ista će se osigurati Društvu crvenog križa Ličko – senjske županije Odlukom o raspodjeli viška za 2021. godinu, te prvim Rebalansom Proračuna za 2022. godinu. Ugovore su potpisali predsjednik zajednice sportova Ličko – senjske županije Milan Radošević, predsjednik Zajednice tehničke kulture Ličko – senjske županije Ljubomir Čanić, tajnik Zajednice tehničke kulture Ličko – senjske županije Mirko Starčević, te predsjednik Društva crvenog križa Ličko – senjske županije Vlado Brkljačić koji se zahvalio županu na praćenju njihovih aktivnosti i izdvojenim sredstvima:
  • „ Sredstva su sigurno nama neophodna za sve programe koje mi provodimo s obzirom da imamo veliki broj javnih ovlasti, da imamo svake godine veliki dio nekih novih zakonskih izmjena, koje se odnose na Crveni križ, tako da će sigurno u ovoj godini biti veliki niz aktivnosti i programa Crvenog križa“.

Nakon potpisivanja ugovora prigodno se obratio i predsjednik zajednice sportova Ličko – senjske županije Milan Radošević:

  • „Moramo obavijestiti sportsku javnost da mi odmah sutra raspisujemo natječaje na stranicama Zajednice sportova, koji će biti na snazi nakon mjesec dana. Udruge će već od 25. dobivati sredstva na svoje račune s tim da smo od Nove godine do sada već pomogli u organizaciji nogometnog turnira u Novalji, turnira u Senju i da smo kupili komplet dresova za NK Novalju da djeca Novalje imaju u čemu trenirati“.

Županu Petry-u zahvalio se i tajnik Zajednice tehničke kulture Ličko – senjske županije Mirko Starčević istaknuvši:

  • „Nadamo se dalje uspješnoj suradnji i nadamo se da će i ovaj budžet biti što veći tako, da možemo i mi djelovati i širiti ovaj naš rad u Zajednici tehničke kulture“.

 

 

 

 

Također provjerite

U Novalji Info dan HBOR-a

Info dan HBOR-a održat će u utorak 25. ožujka od 11 sati u Poduzetničkom centru …

X
Skip to content