Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri prometne nesreće. Dvije prometne nesreće su s dvije lakše ozlijeđene osobe, a dogodile su se na području Otočca i Senja. Jedna prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Gospića.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 22. siječnja u Ličkom Lešću kod 47-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,78 g/kg). Također je utvrđeno da on upravlja osobnim automobilom iako mu je pravomoćnim rješenjem vozačka dozvola poništena, a zbog tehničke neispravnosti vozila izuzete su mu registarske pločice.
On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

IZVOR / FOTO: PU LIČKO – SENJSKA

 

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content