PROMOCIJA KNJIGE „PLANINARSTVO U OTOČCU“ – 90 GODINA ORGANIZIRANOG PLANINARSTVA U OTOČCU I 50 GODINA PLANINARSKOG DRUŠTVA „GROMOVAČA“ OTOČAC

Iz Planinarskog društva „Gromovača“ Otočac pozivaju na promociju knjige „Planinarstvo u Otočcu“ – 90 godina organiziranog planinarstva u Otočcu i 50 godina Planinarskog društva „Gromovača“ Otočac, autora Gojka Majetića, još uvijek vrlo aktivnog planinara i svjedoka početaka ovog društva.

Knjiga se sastoji od tematskih cjelina kronološki raspoređenih bogatim povijesnim tekstom, zanimljivim trenutcima i fotografijama.  Kako kaže sam autor: “…knjiga je svjedočanstvo djelovanja članova društva, dobro organiziranom društvenom radu i ljubavi prema planini koja nikad ne blijedi”.

Kako se organizirano planinarenje mijenjalo unazad 90 godina, tko je pokrenuo planinarstvo u Otočcu, kako je i kada osnovana Gromovača, koji su se vrhovi osvajali na početku i još mnoštvo zanimljivih i povijesnih činjenica možete čuti od samog autora sutra,  18. siječnja od 18 sati u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac.

IZVOR / FOTO: PD “GROMOVAČA” OTOČAC

 

Također provjerite

“Mirisi i okusi geografskih otkrića”, slikovnica nastala na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću

GOSPIĆ- U organizaciji gospićkog Odjela za nastavničke studije, a u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u …

X
Skip to content