Ove akademske godine iz gradonačelničke plaće Karla Starčevića stipendira se devetero studenata

GOSPIĆ- Devetero  studenata i ove godine primat će stipendije gradonačelnika Karla Starčevića. S njih četvero danas su u uredu gradonačelnika potpisani ugovori o stipendiranju. Gradonačelnik Karlo Starčević vjeruje i nada se da će netko od tih mladih ljudi, nakon svog školovanja, vratiti, pokušati odgajati mlade koji dolaze i iza njih i vratiti ih ponovno natrag u Liku. “Mi smo u prostoru koji je gotovo ispražnjen i sve priče koje su danas u Lici, pa tako i u Hrvatskoj su nedobre, nas nema i mi moramo sve učiniti da bi se vi mladi vratili. Ovaj naš čin, moj čin, stipendiranja studenata je jedan mali sitni kamenčić i tom mozaiku i nadam se da će se poslije mene nastaviti taj trend i da ćemo polučiti uspjehe kojima ćemo Liku i Gospić ponovno oživjeti“- kaže Starčević.

Stipendije su u visini od 600 do 1,300 kuna. Gradonačelnik ističe da se financiraju deficitarna zanimanja i naravno napredni studenti koji su klasa za sebe kako bi im se pomoglo napraviti iskorak za dobrobit Gospića i cijele Like. Među stipendistima je i Nikola Ratković, student strojarstva koji će mjesečno dobivati stipendiju od 700 kuna mjesečno i to mu znači jako puno. Nikola se planira vratiti u Gospić nakon studija.

Vesna Šikić studira Kulturnu i prirodnu baštinu u  turizmu. Stipendija će joj itekako pomoći- „nadam se vratiti u Gospić i vidim se u Turističkoj zajednici u Gospiću“.  Stipendije iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića svakako su presedan u Hrvatskoj. Niti jedan čelnik lokalne zajednice svoj zarađeni dohodak ne preusmjerava u ovakvu namjeru, u stipendije studentima koji će, nadamo se, u skorijoj budućnosti nositi razvitak Gospića i cijele Like.

Također provjerite

IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA: “ZIR U PJESMAMA I SLICI”

Samostalna narodna knjižnica Gospić u suradnji sa OŠ “Milan Sekulić” iz Lovinca organizirala je izložbu …

X
Skip to content