ERIC nominiran u dvije Rock&Off kategorije

31.01. 2022. – Nakon nagrade „Moje prvi Music Pub“ koja je ERICU uručena ovog ponedjeljka (10. siječnja), mladom glazbeniku potvrda kvalitete na samom početku karijere ovih dana došla je i od strane stručnog žirija Nezavisne novinarske glazbene nagrade „ Rock&Off “. Zahvaljujući sjajnom debitantskom albumu i ostvarenjima u prošloj godini ERIC je nominiram u kategoriji za „Veliki prasak godine“ i za nagradu publike u sklopu čega podršku moći dati i svi oni kojima se sviđa rad ovog svestranog zaljubljenika u glazbu.

U nadolazećem periodu čekaju ga nova uzbudljiva iskustva, među kojima je i nastup na Dori kojemu se posebno veseli. Za titulu predstavnika Hrvatske na Euroviziji svestrani vokalist, multi instrumentalist, kantautor i producent na natjecat će se autorskom pjesmom „I Found You“, kreiranom uz doprinos Filipa Vidovića i Gordana Dragića.

Iako se široj publici ERIC svojim autorskim radom predstavio prije svega godinu dana, ovom tjednu prepunom dobrih vijesti prethodio je niz glazbenih ostvarenja među kojima se posebno ističu iznimno pozitivne recenzije (A. Dragaš, D. Jagatić, M. Trstenjak, M. Krmpotić, Z. Gall,…) i brojne pohvale za debitantski album I Am Eric objavljen u lipnju prošle godine u izdanju Universal Music Hrvatska. Album se po objavi našlo na prvom mjestu najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj, a da je riječ o iznimnom ostvarenju potvrđuje i to što ga je u Sjedinjenim Američkim Državama distribuirala diskografska kuća Republic Records (The Weeknd, Ariana Grande, Taylor Swift…)

Album „I Am Eric“ (dostupan u fizičkom izdanju i na svim glazbenim servisima) na jednom mjestu okuplja 11 pjesama, od kojih su 10 na engleskom, a jedna na hrvatskom jeziku. Među njima su se našle zapažene „Not Gonna Let Go“, koja je dospjela na 10. mjesto HR Top 40 ljestvice najemitiranijih pjesama u radijskom eteru, „Reci mi“, kojom se predstavio na prošlogodišnjoj Dori i koja je dospjela na 16. mjesto HR Top 40 ljestvice, još jedan HR Top 40 singl „No Good“,  te „Confidence”, čiji je bio koautor sa samo 16 godina.

Bez obzira na tek napunjenu 21 godinu, ERIC iza sebe ima dugogodišnje glazbeno iskustvo; svoj je talent pokazao već u osnovnoj školi te je pobjeđivao na raznim državnim i inozemnim natjecanjima u klasičnoj gitari, a još je kao srednjoškolac surađivao s glazbenim profesionalcima.

IZVOR: U Music

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content