NOVO SANITETSKO VOZILO U DOMU ZDRAVLJA GOSPIĆ

Ispred Doma zdravlja Gospić upriličena je svečanost primopredaje novog vozila za sanitetski prijevoz koje je kupljeno iz decentraliziranih sredstava za 2021. godinu u vrijednosti 499.125 tisuća kuna.

-„ Kupovinom ovih suvremeno opremljenih i kvalitetnih vozila osiguravamo brži, ugodniji i sigurniji put pacijentu i svakako dolazak na mjesto liječenja, povratak s liječenja, odlazak u toplice, a u ovo vrijeme korone i prijevoz covid pozitivnih pacijenata. Do sada je sanitetskim vozilima prevezeno 622 pacijenta, najčešće na liječenje ili obradu u OB Gospić, a ove godine  je uz covid pozitivne pacijente prevezeno oko 3 tisuće redovnih pacijenata uglavnom u udaljena mjesta, Zagreb, Zadar, Rijeku i toplice.“- naglasila je ravnateljica Doma zdravlja Gospić Dubravka Jakšetić, te se zahvalila na suradnji, ravnateljima ustanova, općinskim načelnicima, gradonačelniku i županu ličko-senjskom što razumije potrebe u zdravstvu te vjeruje u nastavak dobre daljnje suradnje.

Primopredaju vozila je izvršio župan Ličko-senjske županije Ernest Petry koji je najavio dobru suradnju sa svim zdravstvenim ustanovama na području Ličko-senjske županije.

-„ Prošli tjedan smo uspjeli od Ministarstva zdravstva osigurati dodatna sredstva koja su sjela na županijski proračun tako da ćemo omogućiti još bolju zdravstvenu skrb. Mogu reći da smo nastavili projekte koji su bili započeti, mislim da ćemo intenzivirati još postupke. U suradnji s ravnateljicom i predsjednikom Upravnog vijeća smo uspjeli osigurati dodatna sredstva za adaptaciju i uređenje ljekarne Gospić oko 400 tisuća kuna, trenutno su radovi u tijeku i ovih dana bit će otvorena. To je isto jedan od pomaka zdravstvenih usluga na području grada Gospića i Ličko-senjske županije.“

Župan Petry dodaje kako je prošli tjedan isporučen i novi RTG uređaj na području Otočca, na području Senja novi mamograf, kroz gospićku ljekarnu otvorit će se i ispostava u Lovincu, u fazi nabave je i nova stomatološka stolica, te se i na taj način ulaže u zdravstvo.

Također provjerite

U Gospiću “Hodanjem do zdravlja”

Akciju “Hodanjem do zdravlja” prvi put organizirala je 2016.g dr. Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica Hrvatske …

X
Skip to content