Seniori Rukometnog kluba „Gospić“ treći su puta propustili uzeti dva boda.

GOSPIĆ- Nakon domaće pobjede protiv Rovinja uslijedilo je gostovanje koje su u sklopu 7. kola 1.HRL jug rikometaši Gospića odradili u Senju protiv istoimenog protivnika. U županijski derbi Gospićani su ušli bez Markića i Kovačevića (poslovne i privatne obveze) što je uvelike smanjilo obrambenu i napadačku rotaciju. Oslabljena ekipa pokazala je karakter i odlučnost od samoga početka, no kao i u minimalnom gostujućem, te domaćem porazu protiv Kozale i BM 07, nedostajala je doza smirenosti i koncentracije u presudnim trenucima.

Poveli su domaćini od samoga početka i vodstvo zadržali do posljednjeg sučevog zvižduka, a događaji tijekom utakmice gledateljima su osigurali pravu derbi prvoligašku utakmicu punu uzbuđenja i kidanja živaca.

Zasluge vodstva domaćina nakon prvih 30 minuta idu isključivo njihovom vrataru Nekiću koji je s desetak obranjenih “zicera” što s krilnih pozicija, kružnog napadača, iz polukontre držao svoju ekipu, iako je bila u vodstvu, u egalu. Obranio je Nekić i šut u posljednjim sekundama prvoga dijela i time osigurao pogodak Barbića iz kontre sa zvukom sirene, te omogućio svojim igračima da, umjesto sa zaostatkom od 5, 6 pogodaka, na odmor odu s +2 (12:10).

Odličan ulazak u nastavak potvrdio je Udiljak s dva pogotka (12:12), no ekipa Senja ponovno odlazi na +2, a u 46. minuti i na +4. Pozvao je trener Pavelić minutu predaha nakon koje kao da je na teren izašla neka druga ekipa, na žalost s istom manom, bez strpljenja.

Uspjeli su igrači Gospića u sljedećih sedam minuta zahvaljujući kvalitetnoj obrani, na čelu koje je bio raspoloženi Žugaj, pogotcima Dželalije i Jelića vratiti utakmicu u egal (21:21).

Uslijedilo je tada nekoliko minuta u kojima ponovno nisu uspjeli prelomiti utakmicu u svoju korist. Dvama nerealiziranim sedmercima, trima tehničkim greškama u posljednjem pasu tranzicije u kontu i polukontru, te dvama nerealiziranim “zicerima” ispustili su još jednu pobjedu.

Čestitke ekipi Senja i njihovim golmanima (22 obrane), čestitke i gospićkim rukometašima na velikoj borbi, a tu su bili i najmlađi članovi kluba koji su u povratku sa svojih ligaških utakmica sa svojim trenerima zastali u Senju i glasnim navijanjem tijekom čitave utakmice dali podršku svojim uzorima i još jednom pokazali kako žive rukomet.

 

RK SENJ – RK GOSPIĆ 27:25 (12:10) – Dželalija (10), Jelić (5), Petrović (4), Udiljak (3), Antić (2), Sakić (1)

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content