ZA POHVALU! ČLANOVI LIKOVNE UDRUGE „LIKA“ GOSPIĆ NAGRAĐENI NA 37. SUSRETU LIKOVNIH STVARALACA U OTOČCU

Iza nas je 37. Susret likovnih stvaralaca odnosno likovna manifestacija koja je održana u Otočcu u subotu, 23. listopada.  Svake godine ova manifestacija Hrvatskog sabora kulture u jednoj od hrvatskih galerija okuplja hrvatske likovne udruge i najuspješnije autore. Treba svakako dodati kako susret likovnih stvaralaca tradicionalno prati i izložba najboljih slika i skulptura odabranih putem godišnjeg likovnog natječaja Hrvatskog sabora kulture. Domaćin ovogodišnjeg 37. Susreta likovnih stvaralaca bilo je Gacko pučko otvoreno učilište Otočac koje je otvorilo svoja vrata za čak 92 rada koja su odabrana u konkurenciji od 313 prijavljenih. Razlog za zadovoljstvo svakako imaju članovi i naše gospićke Likovne udruge „Like“. Predsjednik Nikica Jelić dobitnik je Nagrade za posebno ostvarenu atmosferičnost u radu i to za djelo Kudin most, dok je članica LU „Lika“ Gospić Martha Miletić dobitnica Nagrade za najuspješnije likovno djelo mladog autora. Jelić kaže kako je Likovna udruga „Lika“ sudjelovala s 11 radova od kojih su čak 4 izložena na izložbi spomenutog 37. Susreta:

  • „Drugu godinu zaredom dobili smo nagradu mladog autora. Ove godine to je Martha Miletić sa svojim djelom Emma Watson i na to smo jako ponosni da drugu godinu odnosimo nagradu u Gospić za mladog autora“.

Također, Nikica Jelić približio nam je svoj put u likovnom stvaralaštvu:

  • „Što se tiče mog likovnog djelovanja, ja djelujem oko sedam, osam godina. Prije sam nešto djelovao dok sam bio mlađi, ali bio je jedan prekid u radu i onda sam nastavio djelovati otkad smo osnovali udrugu i otkad smo se odlučili malo organizirati i potpomognuti amatersko likovno stvaralaštvo, jer to je jedan pokret građana koji je uvidio da postoje talenti na ovom području ili da ih treba malo pogurnuti da likovno stvaraju“.

Važno je istaknuti kako Likovna udruga „Lika“ Gospić kroz svoje programe dosta brige vodi i o amaterskom likovnom stvaralaštvu djece, te mladih. Osim toga ova gospićka likovna udruga krajem godine već tradicionalno organizira izložbu svojih članova, a na koji način će se realizirati sve ovisi o epidemiološkoj situaciji.

FOTO: Facebook Likovna udruga „Lika“ Gospić

 

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content