“Starogradske noći” pjesma koja je oduševila domaću publiku, ali i žiri festivala u Subotici

GOSPIĆ- Tijekom proteklog vikenda u Subotici je održan „Festival Bunjevačkih pisama“i to već 21 godinu za redom. Uvjet je da pjesma bude u starogradskom štihu i da je pisana na Bunjevačkoj ikavici ili ijekavici. Na festivalu je predstavljena i slavonsko- lička pjesma “Starogradske noći”. Osvojeno je i nekoliko nagrada. Evo što nam je o nagradama rekao autor glazbe na pjesmi „Starogradske noći“  Slaven Stilinović: “naravno kad pišete svoju pjesmu, vjerujete u nju i potajno očekujete neku nagradu, barem utješnu. Što se tiče nagrada, sama pjesma osvojila je drugo mjesto, prva je bila pjesma Stanka Šarića, doajena hrvatske glazbe. Za najbolji aranžman nagradu je dobio Zvonimir Tonković, dok sam ja dobio nagradu za najboljeg debitanta i najbolju vokalnu izvedbu“.

Spot za pjesmu Starogradske noći u izvedbi Slavena Stilinovića i Patriota pojavio se prije nekoliko dana i odmah oduševio domaću publiku. Slaven Stilinović nam je pojasnio i tko stoji iza te pjesme: “autor teksta je Branimir Mikić, autor glazbe je moja malenkost, autor aranžmana je Zvonimir Tonković u čijem tonskom studiju je pjesma i snimljena“.

Zanimljivi spot s autorom teksta Branimirom Mikićem u glavnoj ulozi u stvari je kao materijal poslužio za predstavljanje na subotičkom festivalu. Na kraju je sve uspješno napravljeno i Stilinović misli da se ljudima i svidjelo.

Također provjerite

U Novalji Info dan HBOR-a

Info dan HBOR-a održat će u utorak 25. ožujka od 11 sati u Poduzetničkom centru …

X
Skip to content