Rukometaši Gospića opet poraženi jednim golom razlike

GOSPIĆ- Nakon prošlotjednog čudnog gostujućeg poraza u posljednjim sekundama u gostima protiv MRK Kozala, uslijedila  je domaća utakmica 4. kola koja je odigrana u subotu, 23. listopada 2021. godine, a protivnik je bio RK Balić-Metličić 07.

Od prve do posljednje sekunde neizvjestan susret pun preokreta imao je i upravo takav završetak. Odličan ulazak rukometaša Gospića na krilima raspoloženog Dželalije i par odličnih obrana Žugaja donio je vodstvo 4:1 nakon kojega jednakom serijom gosti poravnavaju na 5:5. Bolji ritam ulovili su u tim trenucima protivnici, no vodstvo 10:8 i 12:10 Antić i Markić anuliraju (12:12), a u istom tonu dolazi do kraja prvoga poluvremena (16:16).

Nastavak utakmice u potpunosti je pripao ekipi trenera Pavelića, budući ekipa iz Splita do 55. minute niti u jednom trenutku nije uspjela poravnati rezultat, već je bila u zaostatku od 1 do 4 pogotka razlike. Pogodak Petrovića za vodstvo 26:22 opasno je poljuljao planove gostiju, veliki pritisak doživjeli su suci i delegat od strane službenih osoba protivnika, a neobjašnjiva isključenja u prvom redu Dželalije i Markića koji su se u tim trenucima u obrani čak i izmicali protivničkim napadačima nikada neće moći biti objašnjena. Obojica su na čuđenje svih prisutnih u dvorani potjerana na tribine što je uvelike smanjilo obrambenu i napadačku rotaciju u završnih 15, odnosno 10 minuta susreta.

Unatoč navedenom, uspjeli su Gospićani smoći snage i u posljednje dvije minute pogotkom Jelića ući pri vodstvu 34:33, a u posljednjih 60 sekundi s neodlučenim rezultatom (34:34).Zažmirili su suci i na par krivih vođenja nakon presječene lopte Splićana u kojoj je Ivanišević nekoliko puta u pokušaju dolaska do domaćeg gola padao, gurao loptu, spoticao se, ponovno gurao, pa u konačnici i pao, dirao ju nogom, a priznati gol je nešto što brojni igrači u dugogodišnjoj karijeri nisu doživjeli.

U posljednjim sekundama utakmice Seferagić ipak nije uspio realizirati isforsirani šut s krila i bodovi ponovno bježe s konta gospićkih rukometaša. Bio je to dan kada je Davidu jednostavno oduzeta prilika za pobjedu protiv Goliata.

RK GOSPIĆ – RK BALIĆ-METLIČIĆ 34:35 (16:16) – Jelić (8), Markić (8), Dželalija (7), Sakić (6), Antić (2), Petrović (2), Seferagić (1)

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content