RestaURAtori u gospićkoj knjižnici

Sutra će se u Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić  obilježit nacionalni program Godina čitanja programom RestaURAtori u knjižnicama, koji provode Udruga URA i Hrvatsko restauratorsko društvo. Izlaganje u okviru programa RestaURAtori u knjižnicama održava se s početkom u 18 sati, povodom Europskog dana konzervacije-restauracije, koji se obilježava 14. listopada. Više doznajemo od knjižničarke Maje Jurenić iz Udruge URA:

-„ Predavačica Maja Sučević Miklin održat će izlaganje „Prva pomoć umjetnicama“ i razgovor o knjigama. Predavanje je osmišljeno za širu publiku, za one koji se i ne razumiju toliko u umjetnine, a imaju ih u svojim domovima i htjeli bi znati kako mogu pomoći svojim umjetninama.“

Program je namijenjen široj publici, građanstvu, a sve s ciljem spajanja knjige, poticanja čitanja, ali i kulture i umjetnosti. U sklopu provedbe Projekta građani imaju prilike vidjeti i Izložbu postera članova Hrvatskog restauratorskog društva i partnerskih strukovnih udruženja iz inozemstva.

Gospođa Jurenić pozvala je sve građane da posjete predavanje.

-„ Sve vas lijepo pozivamo da dođete sutra, 6.10. u 18 sati u Samostalnu narodnu knjižnicu Gospić i poslušate predavanje koje će zaista biti zanimljivo.“

Program RestaURAtori u knjižnicama sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija kao program koji potiče čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj u 2021. godini.

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content