PROMOCIJA KNJIGE „SOKOLOVI U MOJOJ DUŠI“ AUTORICE DRAGICE VUKELIĆ U GOSPIĆKOM UČILIŠTU

„Sokolovi u mojoj duši“ naziv je knjige autorice Dragice Vukelić, koja će sutra s početkom u 19:30 sati biti predstavljena na glazbeno – književnoj tribini u Pučkom otvorenom učilištu „Dr. Ante Starčević“ u Gospiću. Dragica Vukelić inženjerka je prehrambene tehnologije i potpredsjednica Udruge stručnjaka i poslovnih ljudi hrvatskog podrijetla.  Otac joj je Hrvat, a majka Čileanka. Kada je navršila 16 godina, obećala je glavi obitelji da će napisati knjigu o njegovu životu. Uz samu autoricu, knjigu će predstaviti i književnica Tuga Tarle, koja ističe kako je Dragica Vukelić s ostalim članovima obitelji bila jako potresena s teškim životnim pričama svoga oca Jose iz vremena prije i za vrijeme 2. Svjetskog rata, ali i nakon njega:

  • „Dragica je nekako sebi uzela u zadatak da kad-tad u životu knjigu o njegovom životu i na taj način ga ovjekovječi u uspomeni i svoje rodbine i svoga naroda“.

Knjiga “Sokolovi u mojoj duši” predstavljena je u Čileu 2015. godine. Pokazala se vrlo uspješnom među hrvatskom zajednicom, te u Argentini i Peruu. Knjiga je dobila ime po pjesmi koju je  Joso Vukelić, rodom iz Donjeg Kosinja u Lici, često pjevao: “Oj Hrvatska mati, nemoj tugovati. Zovi, samo zovi, svi će sokolovi za te život dati”:

  • „Taj sokol je na neki način ono što je identitet toga čovjeka. Znači, on je rastao u jednoj svijesti da pripada ovome svijetu hrabrih, odvažnih i neustrašivih koji su zapravo često puta morali evo ovako nestati što bi se reklo s lica zemlje“, dodaje književnica Tarle, te poziva zainteresirane na ovu glazbeno – književnu tribinu.

Organizatori ovog glazbeno – književnog susreta su Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ Gospić i Udruga Collegium Hergešić Odeon iz Zagreba. Dodajmo na kraju kako u glazbenom dijelu programa sudjeluju Ana Žagar i Ličke drvosječe, a ulaz je slobodan.

FOTO: Facebook Dragica Vukelić

 

Također provjerite

Gradska knjižnica „Ivan Palčić“ u Novalji poziva vas na savjetovanje pod nazivom „Za naš lijepi vrt“

Vrijeme je za uređivanje vrtova i okućnica te sadnju cvijeća i ukrasnog bilja. Želite imati …

X
Skip to content