Pod utjecajem alkohola, bez položenog vozačkog ispita i s bombom ispod sjedala vozio neregistrirani skuter

GOSPIĆ- Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama, zato brzinu kretanja prilagodite trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu. Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između čvora Žuta Lokva i odmorišta Brinje, gdje je brzina zbog vjetra i mokrog kolnika prometnim znakom bila ograničena na 80 km/h, zaustavili 43-godišnjeg mađarskog državljanina, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 158 km/h. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.
Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa! Preveliko samopouzdanje u vlastite vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila u trenu može dovesti do tragedije, obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

  Policijski službenici Policijske postaje Senj jučer su u Senju zaustavili 32-godišnjaka iz Senja koji je upravljao skuteromUtvrđeno je da je upravljao neregistriranim skuterom, bez položenog vozačkog ispita za tu kategoriju vozila i pod utjecajem alkohola (1,65 g/kg).
Zbog osnova sumnje da je počinio i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage skutera i prostorija koje koristi te je ispod sjedala skutera u prtljažnom prostoru držao ručnu bomba M-50 P3, koju je neovlašteno posjedovao.
Uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta bomba je od njega privremeno oduzeta, te će u zakonskom roku biti predan nadležnom pritvorskom nadzorniku a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.
Zbog počinjenih prekršaja protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Također provjerite

U KONCERTNOJ DVORANI VATROSLAVA LISINSKOG KONCERT POD NAZIVOM “LIKO MOJA TAMBURICE STARA”

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 21. travnja s početkom u 19 sati pod pokroviteljstvom Grada …

X
Skip to content