NAJAVLJUJEMO VOLONTERSKU AKCIJU UDRUGE RASTOKA

Udruga Rastoka organizira još jednu hvalevrijednu volontersku akciju „Uljepšajmo izgled našeg sela“, kojoj je za cilj obnoviti postojeće, ali zapuštene prilazne staze kao i staze koje prolaze kroz samo selo. Osigurati prilaze nekolicini prirodnih izvora vode a pritom očuvati autentični i tradicijski izgled sela samo su neke od ideja koje će se sprovesti u djelo. Predstavnica Udruge Rastoka Manda Pavičić Naglić ističe glavni cilj ove akcije:

  • „Ova akcija ima za cilj zapravo potaknuti ekološku osviještenost, a na neki način želimo pokazati kako jedan običan čovjek odnosno svi mi obični ljudi možemo poboljšati uvjete u zajednici u kojoj živimo“.

Volonteri će u prvom planu raditi na uređenju zapuštenih staza, što podrazumijeva krčenje i čišćenje obrasle vegetacije, te čišćenje okolnog terena oko prirodnih izvora vode, a njih je na teritoriju sela Rastoka čak šest.

  • „Područje rada volonterske akcije je u samom mjestu, selu Rastoka. Planirani datumi i vrijeme realizacije tijekom ove godine su u dva termina. Prvi termin je 30. listopada 2021. godine od 8 do 14 sati i drugi predviđeni termin za izvođenje volonterske akcije je 13. studenoga 2021. također u istom vremenskom periodu.“dodaje Pavičić Naglić.

Doznajemo kako je dosta zainteresiranih izrazilo želju i volju za sudjelovanjem u volonterskoj akciji, među kojima će biti i članovi Javne vatrogasne postrojbe grada Gospića, volonteri Crvenog križa grada Gospića, te mladi članovi Zadruge Ričina osnovne škole „Dr. Ante Starčevića“ Pazarište Klanac. Sve ostale informacije mogu se dobiti i na kontakt brojeve: 098/937 – 8410 ili 095/775 – 4677.

FOTO: UDRUGA RASTOKA

Također provjerite

“KOSINJSKA TISKARA” NA NOĆI KNJIGE U ZAPREŠIĆU

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću u svojim prostorijama 23. travnja organizira raspravu u Noći knjige: …

X
Skip to content