Mali div iz Gospića – Saint Christopher Racing Team

MALI DIV IZ GOSPIĆA: Kako u manje od 150 dana postati od “fiktivnog” kluba do drugog kluba u državi! Odgovor imaju u  SAINT CHRISTOPHER RACING TEAM-u.

Zima je početkom 2021. upravo završavala kada se malena skupina entuzijasta okupila i odlučila osnovati novi klub s sjedištem u Gospiću. Klub koji u sebi broji samo 8 članova, od kojih njih samo polovica s vozačkim licencama. Bez ijednog velikog imena tog sporta, bez sponzora, bez ikakve potpore, odlučili su biti svoji i sami sebi krojiti sudbinu. Toliko “maleni i beznačajni” da su ih neki  prozivali fiktivnim klubom napravljenim samo da bi imali dali dodatan glas na skupštini HAKS-a. No odjednom već na prvoj utrci odjednom nisu više bili fiktivni. Kombinacijom sreće i znanja, taj maleni klub sa samo 3 nastupajuća vozača je zaprijetio velikom klubu iz Dubrovnika, klubu uz kojeg se vežu neka najpoznatija imena autosporta u Hrvata. Doći blizu tom klubu kojeg su osnovali velikani hrvatskog autosporta Dubravko Čikor i Niko Pulić, klubu koji ima 10 puta više titula nego što naš mali klub iz Gospića ima vozača, to je san koji su mnogi hrvatski klubovi sanjali godinama, klubovi koji broje i preko 50 članova.
Naš mali klub je to uspio već u prvoj utrci. I ne samo da je to uspio samo u prvoj utrci, nego je to nastavio u svakoj utrci do kraja sezone, boreći se ravnopravno snagom volje i ne posustajući ni pred najvećim problemima koji su izlazili pred njih. A problemi u autosportu su uvijek jednaki – kvarovi i novac za nastupanje na utrkama. I upravo 2 takva kvara tijekom 5. utrke sezone su oduzela priliku da takav jedan maleni klub pobjedi i uđe u povijest kao jedna nevjerojatna pobjeda Davida nad premoćnim Golijatom. Do tad je borba bila neizvjesna i vodstvo u prvenstvu se mijenjalo iz utrke u utrku…no sportska sreća je odlučila ipak nam tog dana okrenut leđa.
Stisnuli su sportski ruku poštovanja predstavnici dubrovačkog kluba na kraju sezone, priznali da odavno nisu ovakvu borbu imali i da su se morali dobro “oznojiti” da pobjede… a naš mali klub iz Gospića, naš Mali Div im je samo obećao da će jednaku borbu dobiti i iduće godine.
Sada kad je sezona utrka završila, zadovoljstvo je pogledati što su anonimci iz fiktivnog kluba napravili unutar dvije prve i najjače discipline prema HAKS-u.
U disciplini A01 kružnih utrka smo dobili 2 državna prvaka koji su ujedno i prvaci klasa, imamo i još dodatna dva prvaka klase, dakle od ukupno 15 klasa smo osvojili 4 klase, a od ukupno 6 grupa smo osvojili 2 i u jednoj smo bili viceprvaci. No klupski rezultat možda ipak govori još više – od ukupno 20 klubova koji su nastupili u prvenstvu osvojeno je uvjerljivo 2. mjesto s manje od 7% bodovnog zaostatka za velikim prvakom iz Dubrovnika.
U disciplini A02 brdskih utrka smo bili nešto manje uspješni, ali jednako uporni, pa smo tako dogurali do jednog 1. mjesta u klasi, jednog 2. mjesta u klasi, te jednog 3. mjesta u klasi, a uz to imamo i viceprvaka grupe. Klupski rezultat je itekako impresivan – od ukupno čak 38 klubova koji su nastupili u prvenstvu, osvojeno je visoko 4. mjesto, a priželjkivano mjesto na postolju nam je izmaklo za tek nekoliko bodova.
Samim time od svih klubova koji su nastupili u te dvije najmnogobrojnije discipline, zauzeli smo visoko 2. mjesto iza giganta iz Dubrovnika koji je ponovno po tko zna koji put ponio titulu prvaka u obje discipline.
Nije loše za jedan “fiktivni klub” veličine prosječne obitelji, zar ne?
Izvor/foto: SCRT

 

Također provjerite

ODRŽANA 17. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

U prostorijama Društveno – kulturnog centra održana je 17. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine …

X
Skip to content