LIČKO – SENJSKA ŽUPANIJA: Potpisani Ugovori vezano za Projekt školska shema 2021./2022. temeljem javnog poziva Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

U dvorani za sastanke kabineta župana Ličko – senjske županije danas su potpisani Ugovori vezano za Projekt školska shema 2021./2022. temeljem javnog poziva Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Školska shema u školskoj godini 2021./2022. provodi se jednako na području čitave Republike Hrvatske i to uključuje voće i povrće učenicima osnovnih i srednjih škola, a mlijeko i mliječne proizvode učenicima od 1. do 8. razreda osnovnih škola. Osnivač školskih ustanova, Ličko-senjska županija, temeljem iskaza interesa školskih ustanova prijavljuje se na Javni poziv Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na Projekt školske sheme. U školskoj godini 2021./2022. – 16 škola iskazale su interes za sudjelovanje u Projektu školske sheme. Nešto više o tome rekao je župan ličko –  senjski Ernest Petry:

  • „Ličko – senjska županija potpisala je ugovore sa 16 škola kojima je osnivač. Ta su se sredstva osigurala preko EU fondova i resornog Ministarstva Vlade republike Hrvatske, a sve kako bi se djeci osigurala zdrava prehrana u osnovnim i srednjim školama. Sveukupan iznos je preko 350.000,00 kuna“. 

Republika Hrvatska po principima Europske unije provodi Školsku shemu kao mjeru namijenjenu učenicima osnovnih i srednjih škola u svrhu promoviranja zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi, oblikovanja prehrambenih navika djece i ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem, masti, šećera i soli te omogućavanja školskoj djeci dodatni obrok svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda.

 

 

 

 

Također provjerite

Predavanje u NSK Gospić

U Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić 24. travnja održat će se predavanje na temu Bitka kod …

X
Skip to content