GOSPIĆANI U PREMIJERNOM PRVOLIGAŠKOM NASTUPU PORAŽENI KOD FAVORITA LIGE

GOSPIĆ- Nakon dvomjesečnih priprema krenulo je prvoligaško natjecanje u sklopu 1.HRL jug. Prvo kolo donijelo je rukometašima Gospića gostovanje u Metkoviću kod najtežeg mogućeg protivnika i pretendenta za osvajanje 1. mjesta i ulazak u Premijer ligu. Utakmicom RK Metković-Mehanika – RK Gospić u petak, 1. listopada 2021. godine, otvoreno je 1. kolo i prvoligaška sezona regije jug koja će biti jedna od napetijih i najizjednačenijih u posljednjih nekoliko sezona. Gotovo 10 klubova u svakoj utakmici grčevito će se boriti za svaki bod, dok se Metković-Mehanika i Ribola Kaštela kvalitetom pomalo izdvajaju.

Gospićani su put Metkovića krenuli u najjačem sastavu i veoma solidno parirali Metkovcima. Izjednačeni početak utakmice i rezultat 5:5 pogotcima Dželalije, Sakića, Jelića i Markića dao je ekipi dodatni elan. Raspoložena i pokretljiva obrana davala je sigurnost golmanu Žugaju, no brzopletost u napadačkoj tranziciji omogućila je domaćinu 2 brza pogotka, a golovi Markića i Antića zadržavali su zaostatak od jednog do dva pogotka (7:6, 9:7) u 20. minuti utakmice.

Ekipu je u 21. minuti presjekao prestrogo dodijeljeni crveni karton Draženu Petroviću koji je utakmicu prelomio ranije nego se u tim trenucima očekivalo. Raguž i Batinović, te Marić i Vitić poentirali su za (pre)visokih 17:10 nakon prvih 30 minuta igre.

Serijom 5:1 početkom drugog dijela domaći su se rukometaši odvojili na visokih 22:11 i smirili tijek utakmice. Uspjeli su se igrači Rukometnog kluba „Gospić“ izvući iz crne rupe, odigrati puno boljih, rastrčanijih i sigurnijih posljednjih 20 minuta, te smanjiti na 25:19, 26:20. Unatoč jednom pogotku Kolačevića s gola na gol, nove odlične obrambene reakcije, na žalost, dva puta uzastopno na prazan gol Metkovaca nisu uspjeli kapitalizirati i utakmici u posljednjih desetak minuta osigurati napetu završnicu.

Možemo reći da je konačni poraz 36:28 dakako zaslužen, ali sigurno i previsok u odnosu na prikazano na terenu.

RK METKOVIĆ-MEHANIKA – RK GOSPIĆ 36:28 (17:10) – Markić (9), Jelić (3), Antić (3), Dželalija (3), Sakić (2), Suknaić (2), Čović (2), Seferagić (2), Petrović (1), Kolačvić (1)

Također provjerite

“KOSINJSKA TISKARA” NA NOĆI KNJIGE U ZAPREŠIĆU

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću u svojim prostorijama 23. travnja organizira raspravu u Noći knjige: …

X
Skip to content