REALIZACIJA PROJEKTA „OBRAZOVANJE JEDNAKIH MOGUĆNOSTI II“ -PRUŽANJE POTPORE UČENICIMA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU OSIGURAVANJEM POMOĆNIKA U NASTAVI

Župan Ličko – senjske županije Ernest Petry potpisao je 7. rujna ove godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja, te Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih vezano za projekt „Obrazovanje jednakih mogućnosti II“ koji se odnosi na pružanje potpore učenicima s teškoćama u razvoju osiguravanjem pomoćnika u nastavi.

Cilj projekta je pružiti potporu uključivanju 42 učenika s teškoćama u razvoju, angažiranjem 42 pomoćnika u nastavi, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje obrazovnih mogućnosti učenika, stjecanja znanja i vještina, a radi uspješnije socijalizacije i integracije. Njegova ukupna vrijednost iznosi 1.902.675,60 kn, od čega je iznos bespovratnih sredstava 1.807.541,82 kn, a Ličko-senjska županija sudjeluje sa 5% u iznosu od 95.113,78 kn.

U spomenutom projektu sudjeluje 13  škola kao partneri i to: OŠ Karlobag, OŠ PL. Jezera, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ Perušić, OŠ Luke Perkovića Brinje, OŠ Kralja Tomislava, Udbina; OŠ Donji Lapac, OŠ A. G. Matoša Novalja, OŠ S.S. Kranjčevića Senj, OŠ dr. Franje Tuđmana Korenica, Strukovna škola Gospić, Srednja škola Pl. Jezera i Srednja škola P. Rittera Vitezovića u Senju.  Razdoblje provedbe Projekta je od 16. kolovoza ove godine do 16. kolovoza iduće godine.

Početkom ove školske godine odnosno od 6. rujna angažirano je 36 pomoćnika za 36 učenika, a 3 osobe trenutno pohađaju edukaciju te se očekuje njihovo uključivanje u radu sa učenicima od 20. rujna.

IZVOR: KABINET ŽUPANA LSŽ

 

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content