OŠ „DR. JURE TURIĆ“, GOSPIĆ: UPISANO 23 UČENIKA VIŠE NEGO PROŠLE GODINE

Započela je nova školska godina 2021./2022. koja bi, gledajući trenutnu epidemiološku sliku vezano za COVID – 19 mogla biti također izazovna. Gostujući u programu Radio Gospića ravnatelj osnovne škole „dr. Jure Turić“ iz Gospića Ivica Radošević kazao je kako je svakako najljepša vijest da ove školske godine imaju 23 učenika više nego prošle. Ovih dana došlo je i 10 učenika iz drugih zemalja, pa će u gospićkoj osnovnoj školi biti preko 750 učenika:

  • „Drago mi je da ovu godinu napokon imamo povećanje. Nadam se da će se taj uzlazni trend nastaviti“.

Zanimalo nas je i kakva je situacija s brojem učenika u područnim školama, na što nam je Radošević odgovorio:

  • „Nažalost u četiri područne škole imamo sveukupno 15 učenika. Lijepa je vijest da nam je nekoliko učenika došlo iz Austrije u područnu školu Lički Novi. Nadam se da će se povećavati broj i u područnim školama“.

Krajem kolovoza objavljene su upute odnosno preporuke  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano za organizaciju nastave za vrijeme samoizolacije:

  • „Mi ovih dana imamo sve roditeljske sastanke, nešto su blaže epidemiološke mjere i manje restriktivne. Ukoliko bude pozitivan učenik u razredu, a bio je s ostalim učenicima unatrag 48 sati, ne mora cijeli razred ići u samoizolaciju nego oni učenici koji su neposredno bili u kontaktu s njim. Ukoliko se dogodi da su dva učenika pozitivna u razredu, onda bi cijeli razred išao u samoizolaciju. Za razliku od prošle godine ta samoizolacija traje 14 dana, a izolacija kod oboljelog traje 10 dana“.

Niz je projekata koji se uspješno realizira u osnovnoj školi „dr. Jure Turić“ u Gospiću, dosta se ulaže u školsku prehranu, pa je tako ove godine proširena i školska kuhinja, tu je između ostaloga i projekt STEaM Lika – obrazovanjem do održivog razvoja koji se realizira u suradnji s udrugom Zir, zaposleno je i 10 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama. Osim toga ravnatelj škole Ivica Radošević izdvojio je još jedan zanimljiv projekt koji bi uskoro trebao ići u realizaciju, a koji bi se financirao sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja odnosno Fonda za zaštitu okoliša:

  • „Sa osnivačem Gradom Gospićem radimo solarnu elektranu na krovu Gradske sportske dvorane. Kao što znate krov nam je od protekle zime oštećen, međutim usput ćemo osim novog krova koji trebamo staviti, radit ćemo i solarnu dvoranu kojom bi imali besplatnu električnu energiju, a dio bi prodavali HEP – u odnosno vidjet ćemo mogućnost za okolne zgrade to jest škole, gimnaziju i strukovnu, te u dogovoru s Gradom možda i prostorije KIC – a Gospić“.

Na kraju ravnatelj Radošević zahvalio se svim djelatnicima škole, učiteljima, roditeljima na suradnji,  razumijevanju i uloženom  trudu, a učenicima je poželio što uspješniju novu školsku godinu.

 

Također provjerite

Dnevni red za 34. sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića

34. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića održat će se 29. travnja u Gradskoj vijećnici …

X
Skip to content