default

IZVRSNI TURISTIČKI REZULTATI U GOSPIĆU

Prema službenim podacima Turističke zajednice grada Gospića i sustava eVisitor koji bilježi turistički promet, u Gradu Gospiću u prvih osam mjeseci ove godine ostvareno je 82 % više turističkih dolazaka i 34 % više noćenja u odnosu na isti period prošle godine. U prvih 8 mjeseci ove godine ostvareno je 24 065 noćenja.  Od ukupnog broja noćenja u 2021. godini strani turisti su ostvarili 60,06 % noćenja, a domaći gosti 39,94 % noćenja.

Među stranim turistima, tradicionalno prednjače gosti iz Njemačke s 20,66 % ukupnih noćenja, slijede gosti iz Nizozemske, Poljske i Belgije. Domaći gosti najviše nam dolaze iz Zagreba (33,56 %), zatim iz Splitsko – dalmatinske županije (14,24 %) i Zadarske županije (9,08 %). U usporedbi s pokazateljima iz najbolje turističke godine 2019. , u prvih osam mjeseci ostvareno je  18 % manje noćenja na razini cijele godine , ali zato su srpanj i kolovoz ostvarili izvrsne turističke rezultate te zabilježili 9 % više dolazaka i 11 % više noćenja.

Posebno raduje podatak o rekordnoj posjećenosti u kolovozu ove godine gdje je ostvareno 17 % više dolazaka i 34 % više noćenja nego u 2019. godini (broj ostvarenih noćenja u 8. mj. 2021. godine je 9120, a 8. mj. 2019. broj noćenja bio je 6777). Nastavak izvrsnih rezultata, prema rezervacijama i najavama, očekuje se i u rujnu i listopadu  ove godine.

U prvih osam mjeseci ove godine prijeđen je broj ukupnih noćenja iz 2020.godine što potvrđuje da  je turizam u punom zamahu. Ulaganja u izgradnju i poboljšanje komunalne i turističke infrastrukture posljednjih godina, povezivanje poljoprivrede i turizma, ulaganje u izgradnju novih turističkih kapaciteta u vremenu Covid pandemije te ulaganje dodatnih napora u promociju grada Gospića omogućili su novi zamah razvoju turizma na području grada Gospića.

IZVOR / FOTO: GRAD GOSPIĆ

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content