GOSPIĆANI BRONČANI NA 16. MEMORIJALU ROBERT BARBIĆ – BELI

Dvomjesečne pripreme seniorske ekipe Rukometnog kluba „Gospić“ gotovo su došle do svoga kraja. U subotu, 26. rujna 2021. godine, otputovali su u Senj i sudjelovali na 16. Memorijalu Robert Barbić-Beli na kojem su sudjelovale i seniorske ekipe Rudar Adria Oil, Mornar-Crikvenica i Senj, redom ekipe s kojima će se rukometaši Gospića susretati tijekom natjecanja u 1.HRL jug.

Bile su ovo dvije posljednje pripremne utakmice prije početka lige i utakmice 1. kola u kojoj u kojoj gostuju u Metkoviću protiv jednog od dva glavnog konkurenta za ulazak u Premijer ligu. U vrlo oslabljenom sastavu bez “pola ekipe” (izostanak Sakića, Markića, Udiljka, Seferagića i Verzona) ostvarena je pobjeda i poraz što je bilo dovoljno za 3. mjesto.

Prva utakmica, polufinalni susret, Gospićanima je donijela susret protiv domaće ekipe Senja u kojem su zbog slabe realizacije većinom bili u minusu od 2 do 4 pogotka razlike i u konačnici ostvarili poraz 21:26. Susret za treće mjesto stigao je svega 20 minuta nakon spomenutog poraza, a protivnik je bio RK Mornar-Crikvenica. Vrlo dobar ulazak u utakmicu i vodstvo 5:1 zadržano je do kraja prvoga dijela, no jako loš ulazak u nastavak omogućio je protivniku poravnavanje rezultata. Ipak, uspjeli su gospićki rukometaši smoći snage za dvije uzastopne obrane u kojima je odlično reagirao golman Kolačević, da bi pogodak Jelića u posljednjim sekundama utakmice osigurao pobjedu rezultatom 25:23. Gospić gleda nekoliko dana u budućnost kada će rukometaši u Metkoviću (petak, 1.10.2021.) otvoriti povijesno sudjelovanje kluba u prvoligaškom društvu.

IZVOR / FOTO: RK „GOSPIĆ“

 

Također provjerite

“Mirisi i okusi geografskih otkrića”, slikovnica nastala na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću

GOSPIĆ- U organizaciji gospićkog Odjela za nastavničke studije, a u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u …

X
Skip to content