SVEČANO OTVORENA „ENERGANA GOSPIĆ 1“ VRIJEDNA PREKO 20 MILIJUNA EURA

Danas je u zoni poslovnih namjena Smiljansko polje svečano otvorena „Energana Gospić 1“, a riječ je o drugoj najvećoj greenfield investiciji na području Grada Gospića, vrijednoj preko 20 milijuna eura. Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa suradnicima pozdravio je na samom početku prisutne istaknuvši kako su prošle gotovo četiri godine otkad je položen kamen temeljac i danas se s velikim zadovoljstvom zahvalio tvrtki Geen, koja je ostvarila ovaj projekt vrhunske tehnologije na najvišoj mogućoj svjetskoj razini, te tvrtki Đuro Đaković Tep, gospodinu Stipetiću i njegovom timu koji su nositelji vrhunske tehnologije gotovo cjelokupnog objekta. Također, Starčević je dodao:

  • Gospić je danas dobio jedno novo proizvodno postrojenje na tragu Nikole Tesle. Mi proizvodimo struju, što je izuzetno bitno. Jest da imamo u ovom trenutku određeni dio nusproizvoda, a to je toplina za koju već imamo plan da bi je u dogledno vrijeme proveli prema gradu Gospiću i zaokružili ovaj projekt zelenom energijom.

U svoje osobno ime i u ime župana Ličko – senjske županije Ernesta Petrya, prisutnima se obratila zamjenica Jasna Orešković Brkljačić koja je između ostaloga istaknula važnost ovog projekta kako za grad Gospić tako i za Ličko – senjsku županiju. Naglasila je kako Ličko – senjska županija svakako stoji na raspolaganju budućim potencijalnim investitorima. Filip Varhol ispred tvrtke Geen također je pozdravio nazočne te kazao kako će ovo biti 30. postrojenje u Hrvatskoj koje raste i razvija se. Zapošljavaju više od 50 ljudi, a u sljedeće dvije godine očekuju još zapošljavanja čime bi možda dozegnuli brojku do 100 zaposlenih. Varholu je drago da mogu ovdje u Hrvatskoj naći potrebne inženjere, koji imaju znanja i vještine. Dodao je kako su u vrijeme izgradnje pogona imali problema, ali u svemu im je pomogao Grad Gospić i gradonačelnik Karlo Starčević, koji je nalazio brza rješenja. Zdravko Stipetić u ime Tvrtke Đuro Đaković Tep dodao je u svom obraćanju kako je ovo osma izgrađena elektrana u Hrvatskoj po principu ključ u ruke:

  • Ovu elektranu smo izgradili i projektirali u prilično brzom, rekordnom roku. Nadam se da će biti na ponos i zadovoljstvo našega kupca.

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content