OPĆINA LOVINAC – POZIV ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA

Načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić uputio je poziv za dodjelu javnih priznanja. Javna priznanja dodjeljuju se za osobita postignuća i doprinos od značaja za razvitak i ugled Općine, a osobito za naročite uspjehe ostvarene u području gospodarstva, znanosti, kulture, zaštite i unapređivanja čovjekovog okoliša, ljudskih prava, sporta, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti.

Svi prijedlozi za dodjelu javnih priznanja moraju biti podneseni u pisanoj formi, s podacima o pravnoj ili fizičkoj osobi koja se predlaže za pojedino javno priznanje te obrazloženjem zasluga. Uz prijedlog predlagatelj prilaže i dokumentaciju kojom obrazlaže svoj prijedlog. Prijedlozi moraju sadržavati i vrstu javnog priznanja te moraju biti potpisani od ovlaštene osobe i ovjereni pečatom (ukoliko ga predlagatelj ima). Prijedlozi koji nisu podneseni u skladu s odredbama Odluke o javnim priznanjima Općine Lovinac neće se uzeti u razmatranje. Pravo na predlaganje osoba za dodjelu javnih priznanja Općine imaju članovi općinskog vijeća, udruge građana, političke stranke i druge fizičke i pravne osobe.

Javna priznanja Općine Lovinac su: 1. Proglašenje počasnim građaninom;  2. Nagrada; 3. Nagrada za životno djelo i 4. Zahvalnica.

Odluku o javnim priznanjima donosi Općinsko vijeće Općine Lovinac temeljem Odluke o javnim priznanjima Općine Lovinac, a rok za podnošenje prijedloga je 20. srpnja ove godine. Više možete doznati na službenoj web stranici Općine Lovinac.

IZVOR: OPĆINA LOVINAC

 

 

 

 

Također provjerite

U Gospiću “Hodanjem do zdravlja”

Akciju “Hodanjem do zdravlja” prvi put organizirala je 2016.g dr. Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica Hrvatske …

X
Skip to content