Na sastanku s predstavnicima Hrvatskih voda u županiji razgovaralo se o brojnim projektima iz vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda

GOSPIĆ- Župan Ernest Petry zajedno s gradonačelnicima i načelnicima ličkih gradova i općina sastao  se s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem, direktorom Vodnogospodarskog odjela za slivove sjevernog Jadrana Gordanom Gašparovićem i voditeljicom Vodnogospodarske ispostave „Lika, Podvelebitsko primorje i otoci“ Lidijom Pernar. Teme sastanka bili su problemi vezani uz realizaciju projekata vodoopskrbe, kao i realizacija nadolazećih projekata. Predstavnici svih lokalnih jedinica mogli su iznijeti svoje probleme i planove, a kako je istaknuto suradnja s Hrvatskim vodama od sada će biti znatno bolja. Projekata čini se ima itekako puno, to je posvjedočio i župan Petry: „imamo projekt aglomeracije na području Plitvičkih Jezera vrijednosti oko 400 milijuna kuna, aglomeracija u Novalji je u realizaciji, a u pripremi su aglomeracije u Otočcu i Gospića. Imamo dogovore oko mjenjanja vodoopskrbnih cijevi na području Otočca,a sve općine i gradovi su obuhvaćeni u projektima“.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković ističe da se između ostaloga razgovaralo i o tome kako unaprijediti sigurnost obrane od poplava na području bujice Tisovac. „ razgovarali smo kako se ovdje u Gospiću dodatno nadograditi na uređenje rijeke Novčice gdje bi Gospić mogao dobiti šetalište, a područje uz samu Novčicu primjereno se  urediti“- kaže Đuroković.

Trenutno se u Novalji realizira projekt postavljanja 50 kilometara kolektora, uskoro će početi gradnja novog pročišćavača ekvivalenta 40,000 potrošača. Posebno je važna zaštita područja parka Plitvičkih jezera. Tamošnji projekt aglomeracije težak je 400 milijuna kuna, gradit će se 80 kilometara kanalizacijskih kolektora, te dva pročišćavača Čatrnja i Korenica. Projekti aglomeracije krenut će i u Gospiću i Perušiću , te Otočcu. Dakle čini se puno za daljnji razvoj zaštite okoliša i omogućavanje održivog razvoja. Osim toga razgovara se i o vodoopskrbi odnosno o smanjenju za sada prevelikih gubitaka u vodoopskrbi na području cijele županije kako bi pritisak na izvorišta bio što manji.

Također provjerite

Potpisan ugovor o sufinanciranju završne faze ulaganja u atletsku stazu na nogometnom stadionu Balinovac

Temeljem Javnog poziva za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih …

X
Skip to content