21 milijun kuna uloženo u nove operacione sale i dnevnu bolnicu Opće bolnice Gospić

GOSPIĆ- U Općoj bolnici Gospić  prigodnom svečanosti otvoreni su nova operaciona sala i dnevna bolnica. Prema riječima dr.Sandre Čubelić, ravnateljice gospićke bolnice, ova ustanova sada ima tri operacione sale koje su građevinski perfektno odrađene. Prema projektu jednodnevne kirurgije suvremenom opremom opremljena je jedna operaciona sala. Druga sala opremljena je opremom iz bivših sala, a za treću se u idućih nekoliko mjeseci trebaju iznaći sredstva:“prebitna je razlika, naša operaciona sala u kojoj smo do sada radili datirala je iz 58.godine prošlog stoljeća. Nakon nešto više od 60 godina izdvojili smo ovaj suvremeni sustav u koji je uloženo, u same sale oko 15 milijuna kuna. Ostatak do 21 milijuna kuna preusmjeren je u dnevnu bolnicu“- kaže Čubelić.

Ovo ulaganje je rješenje za dulji niz godina jer se radi o projektu u kojemu operaciona sala nema nikakvog kontakta s vanjskim svijetom, unutar sale nema nikakvih kablova, kirurg nema dodira s bilo čim osim svoje opreme. Sve je upravljano elektronički i teži se najboljem jer će se tako povećati obrtaj pacijenata, više će ljudi moći dolaziti na operacije,a smanjuje se mogućnost infekcija. Kao i u ostatku Hrvtaske nedostatak osoblja je prisutan i ovdje. Zaposleni su jedan kirurg i anesteziolog, odnosno kako kaže Čubelić „popunjavamo svoje redove“.

Na prigodnoj svečanosti ispred bolnice bili su predstavnici lokalne vlasti i Ministarstva zdravstva koji su itekako zadovoljni realizacijom projekta ove bolnice koja, a to svakako treba istaknuti je prva bolnica u javno zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske koja ima akreditaciju Američke agencije. Zadovoljavajući te standarde bolnica u Gospiću je dobila certifikat ISO 9001.

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content