OTVORENA IZLOŽBA “NOVO RUHO MUŠALUČKE ŠKOLE”

Brojni posjetitelji večeras su došli podržati otvorenje izložbe u područnoj školi u Mušaluku, ali i ostala događanja u sklopu “Projekta Mušaluk”, odnosno brojne radionice i bajkaonice za djecu  koje će se održati u sklopu “Ljeta u Mušaluku.”

Ravnatelj OŠ “dr. Franjo Tuđman”iz Ličkog Osika Antonio Milinković zahvalio se Gradu Gospiću, gradonačelniku Karlu Starčeviću i njegovoj zamjenici Kristini Prša na podršci, gospićkom Komunalcu koji su pomogli prilikom izvođenja određenih radova pri uređenju područne škole, ali i kolegici Marijani Binički Orešković, koja je i pokrenula ovu inicijativu. Također, ravnatelj se zahvalio i djeci i učiteljima koji su pomogli da ova ideja zaživi. “Vjerujem da će “Projekt Mušaluk” zaživjeti, da neće biti samo ovu jednu sazonu, nego da je ova izložba početak jedne jako lijepe priče.”

Gradonačelnik Starčević zahvalio se ravnatelju Milinkoviću i svima koju su dali svoj doprinos da ovaj projekt zaživi: “Ovo je povratak života na selo i to što ste osmislili ovdje jest jedan mali dio hrvatske tradicijske kulture i ja bih želio da nastavimo isto svuda, u svim ruralnim prostorima. Povratkom života na selo i djece u područne škole zaživjet će i Grad Gospić.”

Svakako ćemo i dalje pratiti “Ljeto u Mušaluku” te vas na vrijeme obavijestiti o terminima održavanja bajkaonica za djecu, izradi slikovnica, likovnim radionicama, ljetnom kinu te izložbi dječjih radova.

 

Također provjerite

obilježavanje Dana grada Senja

Dan grada Senja i blagdan Svetog Jurja ove godine će se obilježavati od 20. do …

X
Skip to content