Održana promocija nosača zvuka „Velebite do neba si velik“

U atriju KIC-a Gospić održana je promocija nosača zvuka „Velebite do neba si velik“ Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „ŠIROKA KULA“. Ovo društvo djeluje od 2013. godine kroz folklornu, tamburašku, dramsku sekciju te etno radionice, a u sklopu folklorne sekcije djeluje i dječja skupina te muška i ženska pjevačka skupina. Iako relativno mlado društvo svojim radom i zalaganjem dobivaju priznanja, nagrade i naravno pohvale struke, te su postali ambasadori tradicijske baštine Like. Kroz predstavljeni nosač zvuka zabilježili su izvorne pjesme do kojih su došli vrijednim istraživanjem posljednjih godine širom Like, a sam naziv nosača dolazi prema stihovima pjesme “Oda Velebitu“ autora Vlade Prpića- Prpe koji je bio strastveni zaljubljenik u Velebit i izvornu ličku pjesmu. Inicijativa za snimanje nosača krenula je od člana društva Nikole Rukavine koji i sam ima dugogodišnje iskustvo u folklornom stvaralaštvu.

Ivan Starčević, voditelj društva  poželio je dobrodošlicu svima na ovom događanju koje je prvo nakon pandemije što se tiče folklora, te se zahvalio svim članovima društva na trudu i angažmanu oko snimanja nosača zvuka, kazivačima koji nisu ni svjesni da svaka riječ i svaki korak koji oni izvedu u svojoj kući upravo kroz ovakve projekte odlazi u svijet, zahvalio se i svim sponzorima bez kojih ne bi mogli napraviti ovo na ovakav način te se zahvalio i ravnateljici KIC-a Gospić Mariji Štimac koja im je ustupila prostor na probama unatrag godinu dana, ali i za ovaj događaj danas. Starčević je posebno pozdravio gospodina Vidu Bagur s kojim su snimali najavu za Međunarodnu smotru folklora u Zagrebu na kojoj će društvo nastupiti. U pripremi je i drugi nosač zvuka.

Također provjerite

TRADICIONALNI MALONOGOMETNI TURNIR U LIČKOM OSIKU OD 31. SRPNJA DO 4. KOLOVOZA 2021.

Povodom obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja NK Croatia ’92 najavljuje tradicionalni …

error: Sadržaj je zaštićen!
Skip to content