NASTAVAK OPREMANJA VATROGASNIH POSTROJBI S PODRUČJA LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE

Nastavlja se opremanje vatrogasnih postrojbi s područja Ličko – senjske županije.  Zapovjednik, zamjenica zapovjednika i predsjednik DVD-a Novalja u prisustvu županijskog vatrogasnog zapovjednika preuzeli su u prostorima Policijske akademije u Zagrebu novo navalno vozilo koje je četvrto u nizu od ukupno pet novih vatrogasnih vozila koja će do kraja srpnja značajno unaprijediti operativnu učinkovitost ličko – senjskog vatrogasnog sustava.

Potpuno opremljeno vatrogasno vozilo vrijedno 2.582.811,25 HRK preuzeto je u najboljem trenutku, odnosno na početku požarne i turističke sezone zbog čega će sigurnost građana ali i svih gostiju u Novalji biti na značajno višoj razini. Također, posredstvom Vatrogasne zajednice Ličko – senjske županije novaljski vatrogasci dobili su i novo terensko (pick up) vozilo vrijedno 226.351,08 HRK koje su nabavili Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska vatrogasna zajednica.

Kruna značajnog povećanja operativne sposobnosti biti će otvorenje novog vatrogasnog doma do kraja tekuće godine. Spomenutom izgradnjom, opremanjem, osposobljavanjem i obnavljanjem znanja i vještina novaljski vatrogasci su postigli respektabilnu razinu organizacijskih i operativnih sposobnosti koje, nedvojbeno, jamče visok stupanj sigurnosti i učinkovitosti kada je riječ o vatrogasnom sustavu na području Grada Novalje, ali i Ličko – senjske županije, odnosno Republike Hrvatske.

IZVOR / FOTO: Facebook Vatrogasna zajednica LSŽ

 

 

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content