JAVNI POZIV ZA CIJEPLJENJE PROTIV COVID – 19 BOLESTI U GOSPIĆU

Na području grada Gospića postavljeno je nekoliko jumbo plakata koji pozivaju na cijepljenje protiv COVID – 19  u Gospiću. Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Ličko – senjske županije dr. Ružica Čanić smatra kako će ovaj javni poziv svakako biti poticaj na dodatnu veću procijepljenost na području cijele županije:

  • „Svi koji se žele cijepiti, a nisu uspjeli javnim pozivom, cijepit će se kod nas 24. lipnja u našoj sportskoj dvorani u vremenu od 15:00 do 20:00 sati. Znači, to je cjepni punkt na koji se pozivaju svi zainteresirani građani odnosno odrasle osobe s područja Ličko – senjske županije , koje se nisu dosad cijepile protiv COVID – 19 bolesti, da slobodno pristupe cijepljenju bez zakazanog termina“.

Na cijepljenje je potrebno donesti samo osobnu i zdravstvenu iskaznicu HZZO – a.

  • „Što se tiče samog cijepljenja, htjela bi se zahvaliti svim našim cjepiteljima, liječnicima opće medicine na području županije, svojim djelatnicima u Zavodu, Općoj bolnici Gospić, Zavodu za hitnu medicinu. Svi mi kontinuirano cijepimo od 24. prosinca prošle godine“. dodala je dr. Čanić.

Također, istaknula je da je procijepljenost odrasle populacije prvom i drugom dozom cjepiva na području Ličko – senjske županije prema jučerašnjim izvješćima nešto više od 30 %, dok je ispod 36% procijepljenih prvom dozom. Ovim javnim pozivima koji se provode želi se povećati obuhvat cijepljenja prvom dozom kako bi se što prije cijepilo što više građana. Glavni epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Ličko – senjske županije dr. Ivan Stanić napomenuo je da sve osobe koje su u ovih godinu dana preboljele COVID – 19 ili su u nedoumici dođu u četvrtak, 24. lipnja ove godine u gospićku Gradsku sportsku dvoranu, gdje će dobiti sve potrebne informacije i savjete. Vezano za mladu populaciju bitno je, kaže Stanić skrenuti pažnju i na tzv. post COVID sindrom:

  • „Neki umor koji ih onemogućuje u izvršavanju nekih najjednostavnijih životnih zadaća, koji traje nekoliko mjeseci, gubitak mirisa koji se mjesecima ne vraća, određeni bolovi u mišićima, glavobolje, znači cijela široka lepeza simptoma koji uopće nisu postojali kad je osoba preboljela COVID – 19 bolest, ali su se s vremenom pojavili. Apsolutno u smislu prevencije toga uvijek i bez ikakve dileme bolje se cijepiti nego eventualno doći u tu skupinu ljudi.

Važno je istaknuti još jedne bitne razloge za cijepljenje, a to su društveno socijalni razlozi bilo da je riječ o putovanjima, društvenim događanjima, manifestacijama i slično. Ponovimo još jednom na kraju kako će se cijepljenje protiv COVID – 19 bolesti u Gospiću održati u četvrtak, 24. lipnja ove godine u vremenu od 15:00 do 20:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani. Sve dodatne informacije nalaze se i na službenoj web stranici Zavoda za javno zdravstvo Ličko – senjske županije www.zzjzlsz.hr .

 

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content